Programma Koningsdag 2019 Sliedrecht bekendgemaakt

SLIEDRECHT – Niet via een persconferentie dit jaar, maar wel weer via het vertrouwde programmaboekje komt Oranjevereniging Sliedrecht met de plannen. Voor wie het wil lezen? Dat kan! Maar wel even de bril opzetten, want de lettertjes zijn vrij klein. Ook voor mensen die nog niet brildragend zijn. Het programmaboekje is vrijdag 12 april 2019 huis-aan-huis bezorgd in Sliedrecht.

Koningsdag 2018. Een vol Dr. Langeveldplein. Bij mooi werd moet dat zaterdag 27 april 2019 weer gebeuren. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Vele vrijwilligers bijten vroeg in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 april 2019 het spits af. Om bijvoorbeeld de hekkens te plaatsen. De nachtbrakers kunnen vervolgens zaterdag 27 april 2019 aan de slag vanaf 05.00 uur. Dan wordt rond het Dr. Langeveldplein de kleedjesmarkt opgezet. Als de ochtend gloort staat de jeugdmarkt vast als een huis. Dan begint Koningsdag voor velen. Genietend van een kopje koffie met wellicht een oranje tompouce. Anderen zijn zich aan het klaarmaken voor een wandeltocht van het Burgemeester Winklerplein naar het Dr. Langeveldplein. Het programma van moment tot moment…

 • 05.00 uur: Start kleedjesmarkt door jeugd, Dr. Langeveldplein. Na 06.00 wil de organisatie absoluut geen auto’s meer op het festivalterrein. Dit uit oogpunt van veiligheid. De commerciële verkoop van goederen en onverpakte etenswaren is niet toegestaan. Verpakte etenswaren waar de opbrengst van naar een goed doel gaat, alleen in overleg met de Oranjevereniging Sliedrecht.
 • 09.00 uur: Vanaf het Burgemeester Winklerplein vertrekken ouders met kleuters onder begeleiding van muziekkorpsen richting raadhuis. Politiemensen begeleiden hen via de Rembrandtlaan. De personages Fien en Teun rijden mee op een klassieke tractor. Later is er een meet&greet met dit tv-stel gepland (na de aubade tussen 10.00 en 10.30 , 11.00 en 11.30 en 12.00 en 12.30. In de optocht vanaf het Burgemeester Winklerplein naar het Dr. Langeveldplein is het niet de bedoeling dat er meets en greets plaatsvinden.)
 • 09.30 uur: Opening Koningsdag 2019 bij bordes raadhuis, Dr. Langeveldplein met o.a. hijsen vlag, toespraak burgemeester Bram van Hemmen (CDA), zingen Wilhelmus, liedjes van aubadekoor en muziekvereniging Crescendo. 
 • 10.00 – 11.00 uur: Optreden dansgroep omnisportvereniging Synergos.
 • 11.30 uur: Start Koningloop t.h.v. Van Dijk Verzekeringen, Burgemeester Ypeystraat 1
 • 12.00: Huldiging van de Koningsloop-deelnemers op het hoofdpodium, presentatie: André van Dijk.
 • 12.00 – 16.30 uur: Het programma van Oranjevereniging Sliedrecht met o.a. de obstakel-run demo, vliegend tapijt, draaimolen en ‘walk the plank’. 
 • 13.00 – 20.30 uur: Muzikaal programma op het Dr. Langeveldplein (muziektent) met o.a. Whisigar, DJ Carlo, Trio Roept U Maar! en The Bleaks.
 • 20.30 uur: Einde Koningsdag 2019. 

Verder is er een foodstreet, voor de kinderen gratis popcorn en een suikerspin. Op het terras voor eten en drinken kan je plaatsnemen bij terras Korevaar, terras Candlelight en terras De Vlonder Spek & Bonen en The Moonshine. Er zijn toiletten en er wordt gezorgd voor hulpverlening, zoals EHBO. Hier staat het programma van zaterdag 4 mei 2019 (Dodenherdenking) en maandag 6 mei 2019 (Bevrijdingsdagviering). 

5 gedachten over “Programma Koningsdag 2019 Sliedrecht bekendgemaakt”

 1. Belachelijk om (kleine) kinderen om 5 uur ’s ochtends in ’t donker te laten koukleumen, maar ja, zal wel weer traditie zijn…

 2. Bijzonder opmerkelijk in programmaboekje: optreden Whisigar waarbij er wordt gevierd dat ons land 46 jaar geleden zijn eerste legale naaktstrand kreeg naast de aankondiging een interkerkelijke samenzangavond. Allebei kan het in een vrij land, maar ik vind het opmerkelijk en dan zeg ik het netjes;-)

 3. Ook het boekje ontvangen alleen er staat een fout op de kaft namelijk programma 4 en 5 mei maar er is helemaal niks te op 5 mei

Plaats een reactie

*=Verplicht veld