Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Programma jubileumjaar Wilhelmus’ Muziekkorpsen enthousiast ontvangen

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In het Muziekcentrum van Wilhelmus’ Muziekkorpsen aan de P.A. de Genestetstraat is zaterdagavond 5 september 2020 het programma gepresenteerd van het jubileumjaar 2020-2021. De vereniging bestaat volgend jaar 90 jaar. 

Voorzitter Nicole Boer van Wilhelmus’ Muziekkorpsen opent de avond en heet alle bezoekers – leden en oud-leden – van harte welkom. Het belooft een uniek jaar te worden in de lange geschiedenis van de bekende Sliedrechtse muziekvereniging. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Naast activiteiten van het showkorps wordt er ook een jubileumkorps van en voor oud-leden gevormd. De meiden van de colorguard – die vorig jaar nog kampioen Colorguard Nederland Regional A Classe werden – ontbreken uiteraard ook niet tijdens de festiviteiten.

Hard werken
Michael de Weerdt, Albert Rottier en Jacco Boganen kwamen afwisselend aan het woord om de plannen te verduidelijken. Het huidige showkorps gaat er met oud-leden voor één seizoen keihard tegenaan en komt uiteindelijk met een show rond Billy Joel, ‘The Piano Man’. Het te vormen jubileumkorps gaat uit oud-leden bestaan, die nog één keer met elkaar optreden tijdens de jubileumdag in juni 2021. Zij gaan binnenkort weer repeteren met oude bekende nummers uit de jaren ’70 van de vorige eeuw.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld