Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Deelnemers Classis Classic fietsen mooi bedrag bij elkaar voor De Hoeksteen

SLIEDRECHT – De wens voor verbondenheid tussen de verschillende classis gemeenten en de oplopende onderhoudskosten van de gebouwen van de CGK Eben-Haëzer aan de Middeldiepstraat, deed de Classis Classic geboren worden. Zaterdag 5 september 2020 werd er op de fiets gestapt en werd een bedrag van ruim € 5.000,– opgehaald voor de onderhoudskosten van gebouw De Hoeksteen.

De start bij de CGK Eben-Haëzer. Veertien wielrenners – van wie enkele voorheen onervaren – trainden enkele maanden om zaterdag deze fietstocht te volbrengen. (Foto via Arjan Slob)

Een 165 kilometer tellende fietstocht langs alle kerkgebouwen van de christelijke Gereformeerde Kerken in de classis Dordrecht. Bij iedere gemeente is symbolisch een groet overgebracht, bestaande uit een geschreven woord en baggermolentjes – dé koekjes van Sliedrecht. Naast de verbondenheid in de classis, bracht de tocht dus een mooi bedrag op. Voor komend jaar wordt er gekeken of en hoe er door alle gemeenten van de classis kan worden deelgenomen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld