Problemen met watertoevoer flat Het Merelnest

SLIEDRECHT – Er zijn donderdagmorgen 16 september 2021 problemen met het water in flat Het Merelnest aan Rembrandtlaan 470 tot en met 628. “We hebben daarom de watertoevoer afgesloten zodat de bewoners het leidingwater niet kunnen drinken én gebruiken”, bericht woningcorporatie Tablis Wonen.

Medewerkers van Tablis Wonen zijn in het woongebouw aanwezig en informeren de bewoners zoveel mogelijk persoonlijk. Natuurlijk kunnen de bewoners ook bij hen terecht voor vragen. De bewoners die niet thuis zijn, krijgen de informatie in de brievenbus. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De bewoners van de flat ontvangen een aantal flessen drinkwater. Deze worden ook uitgedeeld door medewerkers van Tablis Wonen. 

Scheurtje
Ondertussen is onderzoek gedaan naar de oorzaak. Oasen Drinkwater is buiten het gebouw aan het werk geweest. Daar was Tablis Wonen niet van op de hoogte. Ondertussen ging enkele keren het water er af. Daardoor ontstond onderdruk in het zogeheten buffervat en vervolgens een scheurtje in de leiding. Daardoor kon er vervuiling bij komen. Tablis Wonen bericht donderdagmiddag dat de inmiddels het scheurtje is gerepareerd, het buffervat gespoeld net als de ringleiding. Sinds eind van de ochtend hebben de bewoners weer koud water; vanaf 16.00 uur weer warm water. Wel is het advies om de kraan bij gebruik van water even goed te laten lopen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld