Boskalis voltooit honderd miljoen aandelen-inkoopprogramma

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft zijn aandelen-inkoopprogramma ter waarde van honderd miljoen euro voltooid. Dat bericht het van oorsprong Sliedrechtse bedrijf donderdag 16 september 2021 voorbeurs. Gedurende het programma zijn in totaal 4.742.928 aandelen ingekocht tegen een gemiddelde aankoopprijs van € 21,08 per aandeel.

Het doel van het aandelen-inkoopprogramma van Boskalis was een vermindering van het geplaatste kapitaal. Het totale aantal geplaatste gewone aandelen bedraagt 130.277.832, waarvan 952.934 in eigen bezit is. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24

Het aandelen-inkoopprogramma begon op 18 maart 2019 en is op 15 september 2021 afgerond met inbegrip van een tijdelijke opschorting in 2020 als gevolg van het coronavirus gerelateerde onzekerheden in die periode. ING Bank N.V. heeft het inkoopprogramma in opdracht van Boskalis uitgevoerd. Een volledig overzicht van de individuele transacties staat hier online. Het bedrijf Boskalis is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Nu is het bedrijf gevestigd in Papendrecht, net over de gemeentegrens van Sliedrecht. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld