PRO Sliedrecht

Deze pagina wordt ingevuld door PRO Sliedrecht. De redactie van Sliedrecht24 heeft deze pagina omniet beschikbaar gesteld aan de politieke partij in verband met de gemeenteraadsverkiezingen woensdag 21 maart 2018. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid. Affiches, (reclame)banners, collages en flyers worden niet op deze pagina geplaatst, omdat die onder reclame vallen.

Redactie Sliedrecht24


15-12-2017
Een mooie mix…

De leden van PRO Sliedrecht hebben 15 december de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. De eerste tien mensen op de lijst vormen een mooie mix: 5 vrouwen; 5 mannen en qua leeftijd steeds 2 in de categorieën twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers en zestigers:

  1. Hanny Visser (56 jr.)
  2. Peter de Borst (48 jr.)
  3. Mark Verheul (24 jr.)
  4. Gerrit Venis (67 jr.)
  5. Maria Stam (34 jr.)
  6. Hetty Advokaat (52 jr.)
  7. Glawish Safaipour (49 jr.)
  8. Wim Blanken (62 jr.)
  9. Sietze de Jonge (39 jr.)
  10. Claudia Verheul (22 jr.

Op de foto v.l.n.r. Maria Stam – Gerrit Venis – Wim Blanken – Mark Verheul – Hanny Visser – Glawish Safaipour – Hetty Advokaat – Peter de Borst en Claudia Verheul. (Sietze de Jonge ontbreekt op de foto)

Ook het verkiezingsprogramma is besproken en vastgesteld. Het wordt nu nog even in een mooi (geel) jasje gestoken en dan zal het onder de titel “Gewoon Sliedrecht” te vinden zijn op de verkiezingswebsite van PRO Sliedrecht.  11-10-2017

Hanny Visser voert de PRO Sliedrecht lijst aan

Voor de 5e keer op rij hebben de leden van PRO Sliedrecht Hanny Visser-Schlieker gekozen tot lijsttrekker van de oudste lokale partij in ons dorp. In het boekje dat PRO Sliedrecht uitgaf bij het 35-jarig bestaan vertelt Hanny hoe zij destijds betrokken raakte bij de plaatselijke politiek.

Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) is lijsttrekker bij de verkiezingen. (Foto PRO Sliedrecht)

“Begin jaren ’90 van de vorige eeuw was er in Sliedrecht van alles te doen rond theater De Bonkelaar. Mijn moeder werkte daar en bezocht daarom dan ook geregeld de raadsvergaderingen (als De Bonkelaar daar weer eens ter sprake kwam). Ik ging dan vaak met haar mee. Ik hoorde dan zoveel lafhartig gepraat, dat ik mijn mond niet kon houden en besloot me aan te sluiten bij PRO Sliedrecht. En hoewel ik dat toen helemaal niet zag aankomen; ik dacht op een onverkiesbare plaats op de lijst te staan, werd ik – hoogzwanger van onze dochter Paola – in 1994 gekozen tot raadslid”.

In 2014 werd PRO Sliedrecht qua omvang in de gemeenteraad de 2e partij van Sliedrecht. En voor het eerst sinds onze oprichting in 1974 kwam er wethouder van onze “kleur” (geel), dat Hanny daarvoor onze kandidaat was, was niet meer dan logisch. En dat we daarmee een goed keus maakten (Hanny heeft de zaken in haar portefeuille op orde), wordt door weinig mensen in ons dorp betwijfeld.
Daarom bepaalde de ledenvergadering dat als PRO Sliedrecht opnieuw aan het college gaat deelnemen, Hanny weer onze kandidaat wethouder is. Deelname aan het college vergt natuurlijk wel een stevige uitslag voor PRO Sliedrecht, maar die strijd durven we met zo’n lijsttrekker wel aan.

Benieuwd naar de eerste 35 jaar van PRO Sliedrecht? Stuur dan een e-mailtje aan: gerrit.venis@kpnmail.nl en het boekje “Al 35 jaar dwars voor Sliedrecht!” (uitgegeven in 2010) komt keurig bij u in de bus.8-9-2017
De zomervakantie zit er op
Ook de gemeenteraad ontwaakt uit zijn “siësta” (om de vakantiesfeer nog maar even vast te houden). Het duurt nu (begin september 2017) nog ruim een ½ jaar tot aan de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. 

U zult in de komende maanden van alle partijen (en dat lijken er heel wat meer te worden dan dat er nu in ons dorp actief zijn) heel veel gaan horen. Natuurlijk ook van PRO Sliedrecht. Maar als u niet vier jaar onder een steen hebt gezeten, moet het u ook opgevallen zijn, dat onze wethouder en raadsleden wel zo’n beetje elke maand ergens in ons dorp op straat te vinden zijn geweest.

Ons raadslid Peter de Borst schreef er een column over voor Het Kompas (helaas deed ook Het Kompas aan de siësta en kon het begin juli dus niet geplaatst): “Het grote gevaar is dat u als kiezer / stemmer weer gek gemaakt wordt in die laatste maanden voor de verkiezingen. Opeens is het weer “sexy” om als politicus op straat te lopen. Als partij werkbezoeken af te leggen of zelfs op bezoek te gaan bij kiezers thuis. Het moet niet gekker worden; alles kan opeens blijkbaar! Er is iets wat ik me altijd al als kiezer heb afgevraagd. Waarom kan men het wel 2 maanden voor de verkiezingen en dan opeens 4 jaar weer niet. En nu ik zelf de eer heb om in de raad te mogen zitten, is die verbazing zelfs nog groter geworden.
Ik snap oprecht niet waarom zoveel Sliedrechtse politici straks opeens wel de tijd en energie hebben om u op te zoeken, en daarna weer schitteren in afwezigheid en radiostilte, individueel als ook als partij zijnde. Volgens mij heeft dat meer te maken met niet willen ipv niet kunnen. Als je geen tijd, energie of enthousiasme heb om 4 jaar voor onze inwoners klaar te staan, dan moet je gewoon lekker een andere bezigheid gaan zoeken ipv in de raad te stappen. Hou het zuiver en transparant aub, want de Sliedrechtse kiezer kijkt echt wel verder dan die 2 maanden “verkiezingsstrijd”……..toch??”

Omdat PRO Sliedrecht altijd op zoek is naar mensen die de energie of het enthousiasme van Peter zouden kunnen benaderen (of liefst nog evenaren), plaatsten we op onze website een oproep. Ga dat zien!