PRO Sliedrecht zoekt inwoners voor nieuw initiatief ‘dorpspraat’

SLIEDRECHT – De lokale politieke partij PRO Sliedrecht komt met een nieuw initiatief. Dat heet ‘dorpspraat’. PRO Sliedrecht wil dat inwoners eerder en bij meer beslissingen van het gemeentebestuur meepraten. “Wij zijn dan ook op zoek naar inwoners, die deel willen nemen in een werkgroep om dit idee verder uit te werken”, vertelt fractievoorzitter Peter de Borst donderdagavond 8 november 2018. 

Fractievoorzitter Peter de Borst (PRO Sliedrecht) hoopt dat inwoners van verschillende pluimage en met diverse achtergronden, interesses en ideeën zich aanmelden. (Foto gemeente Sliedrecht)

Voor deze uitwerking wil PRO Sliedrecht gebruik maken van her en der in Nederland al toegepaste manieren om de grotere betrokkenheid te bereiken, zoals stadsgesprekken en burgertoppen. 

Goed vervolg
In het verkiezingsprogramma pleitte PRO Sliedrecht al voor een grotere betrokkenheid van de Sliedrechters bij hun woonomgeving en ons dorp. De Borst: “Het nieuwe initiatief ‘dorpspraat’ lijkt ons een goed vervolg op het aangenomen voorstel ‘Burgerinitiatief’ dat PRO Sliedrecht eerder – april 2013 – aan de gemeenteraad voorlegde.”

Aanmelden
PRO Sliedrecht zoekt mensen, die
het initiatief mede vorm willen geven. De Borst: “Zodat de ‘dorpspraat’ straks onze inwoners meer positie geeft. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.” Aanmelden kan per e-mail: secretariaat@prosliedrecht.nl o.v.v. werkgroep ‘dorpspraat’.  

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld