PRO Sliedrecht stelt vragen over zwemlesregeling in bronbad De Lockhorst

SLIEDRECHT – Fractievoorzitter Mark Verheul (PRO Sliedrecht) stelt dinsdagavond 30 november 2021 tijdens de digitale oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad Sliedrecht mondelinge vragen aan het college over de zwemlesregeling in bronbad De Lockhorst. 

Vragen over de zwemlesregeling. PRO Sliedrecht wil antwoorden van de wethouder. (Archieffoto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Recent heeft de fractie van de lokale politieke partij een mailwisseling ontvangen tussen een medewerker van Optisport Sliedrecht en een inwoner over de consequenties bij het tijdelijk stoppen van het lessen door de gevolgen van de corona maatregelen, zoals bijvoorbeeld niet in het bezit zijn van de verplichte QR-code of ziekte.

Kosten
Bij een afwezigheidspercentage van 10% van de lessen zou de regeling komen te vervallen en dient de ouder de kosten van de zwemlessen over te nemen. PRO Sliedrecht begrijpt dat er harde afspraken zijn gemaakt over een maximale afwezigheidspercentage, maar vraagt zich hardop af of bij het opstellen van de voorwaarden rekening is gehouden met een wereldwijde pandemie en de gevolgen daarvan. 

Vragen
Verheul wil alleerst weten of het college op de hoogte is dat inwoners tegen dit probleem aanlopen. “Is het college net als PRO Sliedrecht van mening dat het stoppen vanwege een verzuimpercentage als gevolg van landelijke corona maatregelen onwenselijk is, omdat elk kind over een zwemdiploma zou moeten beschikken?”, vraagt Verheul zich af. PRO Sliedrecht verneemt verder graaf of het college bereid is om daarover in gesprek te gaan met exploitant Optisport en eventueel gebruik te maken van de hardheidsclausule, die is opgenomen in de verordening. Verheul: “Is het college net als PRO Sliedrecht van mening dat ondanks de keuze van een ouder om zich niet te laten vaccineren/testen het kind niet de dupe mag worden?”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld