PRO Sliedrecht kijkt met verbazing naar kapvergunning voor bomen

SLIEDRECHT – De lokale politieke partij PRO Sliedrecht stelde onlangs vragen over de kapvergunning die is verstrekt voor aanvankelijk drie bomen rond het gebouw van SOJS aan Stationsweg 4 in verband met ‘herinrichting van de buitenruimte’. Er worden er nu twee gekapt, waarvoor een compensatieplicht geldt.

Daarvoor wijken een Esdoorn (12) en een Sierkers (24), te zien op deze tekening. Boom nr. 2 blijft staan, een Perzische plataan. (Kaart gemeente Sliedrecht)

“Door de verdere detail uitwerking van het inrichtingsontwerp naar het uitvoeringsontwerp is gebleken dat boomnummer 2, een Perzische plataan, niet meer hoeft te worden gekapt. Daarmee komen gelijk tegemoet aan het bezwaar van Stichting Sliedrecht Groen tegen het kappen van boom nummer 2”, schrijft het college in de beantwoording, “Voor de overige 2 gekapte bomen geldt een compensatieplicht.” 

Tekst gaat verder onder foto.


Toenmalig waarnemend burgemeester Dirk van der Borg hoorde kinderen aan, die in een boom aan het spelen waren. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Kennelijk kan de herinrichting van de buitenruimte niet gebeuren op basis van de bestaande bomen. Een uitleg waarom ze moeten wijken, geeft de gemeente Sliedrecht niet en PRO Sliedrecht vraagt daar ook niet op door.

4 gedachten over “PRO Sliedrecht kijkt met verbazing naar kapvergunning voor bomen”

 1. De boom waar de kinderen in zitten is een trompetboom of te wel Catalpa. De 2 Perzische ijzerhout ( parrotia ) staan meer richting electra . Dat zijn volgens mij de enigste 2 van hun soort in Sliedrecht. ( zeker van dit formaat)

 2. @annemiek de Koning
  De kerk en de ASVZ. En de rest van de inwoners heeft gewoon pech.

 3. Niet te geloven, er worden 2 mooie oude bomen gekapt.
  Waarvoor?
  Omdat de kerk een voetpad wil?
  Belachelijk dat dit zomaar kan.
  Als je naar de kerk gaat mag je blijkbaar alles.
  Dit dorp wordt helemaal gesloopt.

 4. Sjongejonge( is dit nog een uitdrukking?) Wat deze gemeente in zo’n korte tijd al niet sloopt en stuk maakt. Het Sliedrechtse groene hart gaat uit het dorp!!! Wat een verdriet

Plaats een reactie

*=Verplicht veld