Kleurrijke musical over Bijbelverhaal Ruth slaat aan bij publiek

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de afgelopen winterperiode is in onderlinge verbondenheid intensief gerepeteerd en donderdagavond 11 april 2024 was het zover: de première van de musical Ruth. Deze werd op professionele wijze uitgevoerd in de theater(kerk)zaal van de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat. Een samengesteld projectkoor, tientallen spelers/acteurs, allemaal in Bijbelse kleding, maakten er een waar feest van. De prachtige decors en dito verlichting droegen daar ook zeker aan bij.

De honderden bezoekers genieten van het getoonde spel en de verbindende zang en muziek van het projectkoor en de band. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De musical gaat over een bekende Bijbelse vrouw: Ruth. Een verhaal van alle tijden dat ook vandaag nog actueel is. Het is niet alleen een verhaal van crisis en verdriet, maar ook een verhaal vol hoop. Het verhaal begon met drie vrouwen aan een graf en eindigde met dezelfde drie vrouwen rond de wieg van het kind van Ruth en Boaz (rollen van Nienke Korevaar en Gijsbert Verwoerd). Daar tussenin kwamen elementen aan bod als rouw, wanhoop en liefde. Maar ook teleurstelling, een kinderwens en armoede.

Tekst gaat verder onder foto.

Staande ovatie
Het projectkoor werd gedirigeerd door Frans Kooijman. De muzikale leiding was in handen van Scott Baks. De regie werd verzorgd door Nelly Bons en Alie de Vries. Na afloop volgde een staande ovatie met minutenlang applaus, de deelnemers kregen daarmee de waardering die zij verdienden. De musical Ruth wordt in de Gereformeerde Kerk nog drie keer uitgevoerd. Op vrijdag-/zaterdagavond 12/13 april 2024 om 19.30 uur en tenslotte op zondag 14 april 2024 om 14.00 uur.

3 gedachten over “Kleurrijke musical over Bijbelverhaal Ruth slaat aan bij publiek”

  1. Vandaag was de laatste voorstelling. Viermaal is er opgetreden door een grote groep enthousiastelingen en viermaal was het uitverkocht. Het is verwarmend om te zien wat er in enkele maanden is gepresteerd zowel qua spel, zang, muziek, decor, licht, geluid, make-up, kleding, leiding, publiciteit, enzovoort. Wie alsnog wil genieten kan de voorsteling zien via het You Tube kanaal of via kerkdienstgemist.nl > Zuid-Holland > Sliedrecht > Gereformeerde Kerk.

  2. Dit is aangekondigd door ons en bovendien meteen op de eerste avond meteen gepubliceerd.
    Het stond ook in de digitale agenda. Misschien beter kijken of onze zoekmachine gebruiken.

  3. Graag zou ik het nieuws eerder horen. Kan dat?
    Dan heb ik de mogelijkheid om naar events te gaan. Erg jammer dat ik deze voorstelling van Ruth heb gemist.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld