PRO Sliedrecht enthousiast over plan Tiny Houses, maar heeft nog wel vragen

SLIEDRECHT – De lokale politieke partij PRO Sliedrecht is een voorstander van het plan (2020) voor Tiny Houses en vraagt het college eigenlijk haast te maken. “Gezien de toenemende woningnood en de groeiende bewustwording onder onze inwoners op het gebied van duurzaamheid, heeft de fractie van PRO Sliedrecht de komst van Tiny Houses in ons dorp al geruime tijd hoog op de wensenlijst staan. Wij juichen deze ambitie van het college dan ook van harte toe”, schrijft raadslid Maria Stam-Smeets (PRO Sliedrecht) aan het College van B & W en stelt vragen, die wil weten wanneer de eerste huizen er staan.

Raadslid Maria Stam-Smeets (PRO Sliedrecht). (Foto gemeente Sliedrecht)

Stam verwijst naar het College Uitvoeringsprogramma 2018-2022 het programma Wonen. Ze wil de status weten. “Is er inmiddels een gebied aangewezen waar Tiny Houses kunnen worden gerealiseerd? Zo nee, wat is de reden dat er nog geen gebied is aangewezen? Op welke termijn verwacht de portefeuillehouder een gebied aan te kunnen wijzen?”, vraagt ze zich af. Ook wil Stam namens haar fractie weten wat de portefeuillehouder nodig heeft (van de raad of een ander orgaan) ‘om met de realisatie van deze ambitie te kunnen starten’.

6 gedachten over “PRO Sliedrecht enthousiast over plan Tiny Houses, maar heeft nog wel vragen”

  1. Wij op het woonwagenkamp aan de hofwegensingel vragen al jaren wanneer de gemeente met het beloofde opknappen begint. De plannen en tekeningen liggen er al jaren en er is hier ook een lijst met wachtenden. Zou fijn zijn als ze die eerst een aanpakken na het uitsterfbeleid dat gevoerd is.

  2. Ik ben voorstander..ik zou graag een wikkel huis plaatsen.koop is dat rond de €100000,-hopelijk op een leuke plek met uitzicht of veel groen.

  3. Gemeente Sliedrecht zal zelf het initiatief moeten nemen om die huisjes te laten bouwen / neer te laten zetten. Tot nog toe blijkt het voor bouwbedrijven niet interessant. Gezien de grote woningnood zou de gemeenteraad over haar schaduw heen moeten stappen. Deel huur en deel koop. Durf dat gewoon eens aan zonder dure onderzoeksrapporten. De eneco-gelden zouden daarvoor gebruikt kunnen worden.

  4. Het zou fijn zijn als er Tiny Houses kwamen om te huren. Niet iedereen kan een huisje kopen.

  5. Ik weet wel een gebied waar het kan en de boel met zulke huisjes kan opfleuren, bij de oude watertoren terein.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld