Prima eerste thuiswedstrijd voor zwemselectie DWF

SLIEDRECHT – Voor de zwemselectie van Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 26 oktober 2019 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. In bronbad De Lockhorst werd het eerste deel van het vriendschappelijke Minioren-Junioren-Senioren-Jeugd-Circuit gezwommen. Met veel thuispubliek op de tribune kwam het beste in de zwemmers naar boven en werden er 12 medailles bemachtigd en tevens 15 Persoonlijke Records (PR’s) verbroken.

Zwemmen Delvin Oosterbaan met zijn eerste medaille in zijn zwemcarrière. (Foto DWF)

Het werd een speciale wedstrijd voor Delvin Oosterbaan (2003). Amper vier jaar nadat hij zijn allereerste zwemdiploma gehaald heeft, wist hij zijn eerste medaille tijdens een zwemwedstrijd te winnen. Op de 50 meter schoolslag snelde hij naar een PR van 1,5 seconde, wat tevens goed bleek te zijn voor een derde plaats in zijn leeftijdscategorie. Daarnaast wist Devlin op de 50 meter vrije slag zijn oude PR met maar liefst zes seconden te verbeteren.

Aan elkaar gewaagd
Ook voor Tabitha Lagendijk was het feest. Zij wist tevens voor het eerst in haar carrière een medaille te veroveren. Op de 200 meter wisselslag wist zij haar PR op een haar na net niet te verbeteren, maar mocht zij uiteindelijk wel het brons ophalen. Sharon Voorsluijs en Sofie van Vliet lieten wederom zien aan elkaar gewaagd te zijn en in een stijgende lijn te zitten. Beide dames wisten grote PR’s te zwemmen op de 100 meter vrije slag (respectievelijk 7 en 5 seconden verbetering) en wisten tevens een PR te zwemmen op de 50 meter rugcrawl. 

Prestaties
Naast bovengenoemde prestaties waren er PR’s voor Kim Hogendoorn (1x), Puck Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (1x), Thijs Militie (1x), Lisa Nederveen (2x), Sanne Nederveen (1x), Jelle van Tuijl (1x) en Liz Bijkerk (1x). Er waren nog medailles voor Kim Hogendoorn (1e en 2e), Puck Hogendoorn (2x 3e), Vera van Houwelingen (3e), Lisa Nederveen (1e), Sanne Nederveen (2e en 3e), Silas van Bekkum (2e) en Bob Hogendoorn (2e). De eerstvolgende wedstrijd van de zwemselectie van DWF is zaterdag 2 november 2019. In bronbad De Lockhorst start dan om 13.30 uur het tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie. Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

1 gedachte over “Prima eerste thuiswedstrijd voor zwemselectie DWF”

  1. Delvin, je hebt een ongelooflijk wereldrecord gezwommen. De 50 mtr. schoolslag in 1,5 sec.
    Noteer hem alvast voor een gouden medaille, volgend jaar in Tokio.
    Of toch een tikfout……

Plaats een reactie

*=Verplicht veld