Prikbus van GGD-GHOR voor de deur en naar Rotterdam voor vaccinatie

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Hoe gek wil je het hebben? Verschillende ouderen (80+) moeten momenteel ver reizen en soms uren wachten voor een vaccinatie. Neem nu mensen van appartementengebouw De Speler aan het Bonkelaarplein. De prikbus voor coronavaccinatie staat bij bewoners voor de deur, maar ze moeten voor de boosterprik naar onder meer Rotterdam. 

De prikbus van de GGD-GHOR zaterdagmiddag 4 december 2021 aan het Bonkelaarplein. Steeds duidelijker is dat het vaccineren niet helemaal loopt, zoals menigeen zou willen. Ouderen die lang in een rij staan te wachten voor een coronaprik of die soms tientallen kilometers moeten reizen voor een vaccinatie. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Medewerkers van de GGD Zuid-Holland Zuid begeleiden de vaccinatie aan het Bonkelaarplein. Hier kunnen nog tot 18.00 uur mensen, die nog geen vaccinatie hebben gehad, terecht voor een prik. De prikbus is niet bedoeld voor mensen die een boosterprik nodig hebben (tweede of derde prik).

Plaatje schieten
Foto’s mogen van de GGD Zuid-Holland Zuid niet worden gemaakt. Er staat zelfs een bord bij de ingang. Echter, dit is openbaar terrein en dus is het wel toegestaan dat er buiten foto’s worden gemaakt. Er is ook nog zoiets als ‘democratie’ en ‘persvrijheid’. Ook niet goed over nagedacht door de GGD Zuid-Holland Zuid. Dan moet je de priklocatie in een gebouw houden en niet op een plein. Ook in de prikbus is een ander verhaal. 

Begrip
Burgemeester Jan de Vries (CDA) van de gemeente Sliedrecht reageert zaterdagmiddag 4 december 2021 op de situatie: “Ik heb meerdere ouderen gesproken die tevergeefs voor de boosterprik naar de prikbus kwamen. Ik ben blij dat ze kiezen voor de boosterprik en ik begrijp daarom hun teleurstelling. Ik vraag begrip voor onze GGD die in korte tijd haar capaciteit weer moet uitbreiden. Prikken op afspraak moet juist voorkomen dat er voor de boosterprik lange wachtrijen ontstaan. Dat zal hopelijk snel beter gaan. Gelukkig hebben ook veel ouderen voor hun eerste of tweede prik gebruik kunnen maken van de prikbus in Sliedrecht.” Zaterdag deed de burgemeester opnieuw via sociale media een oproep aan de inwoners van Sliedrecht om zich te laten vaccineren. 

5 gedachten over “Prikbus van GGD-GHOR voor de deur en naar Rotterdam voor vaccinatie”

 1. Laten we voorop stellen dat het niet eenvoudig is om dergelijke campagnes in korte tijd uit de grond te stampen maar om nu te zeggen dat men bij de GGD een realistische blik op de wereld heeft dat gaat wat ver. Wij voorstanders van vaccinatie zijn blij dat we aan de beurt zijn voor de boosterprik dus snel een afspraak maken via de site. We mogen kiezen uit Rotterdam Crooswijk, Gouda of Nieuwegein ??????? Tja dan worden we al iets minder enthousiast zeker als er een prikbus voor de deur staat. Waarschijnlijk kunnen mensen uit Rotterdam keizen uit Dordrecht of Gorinchem. We kunnen het niet makkelijker verzinnen wel moeilijker maken. Dat is de slogan bij onze steeds verder van ons weg glijdende overheid.

 2. Helemaal eens dat de mensen van de GGD prima bezig zijn en altijd vriendelijk. Maar na twee jaar hoor je toch niet zo georganiseerd te zijn? Mijn indruk was dat de prikkers het prima zouden vinden om alvast te boosteren, ik heb aangeboden iets per straat te regelen om een rij te voorkomen en zoveel inwoners boven de 80 zijn er nou ook weer niet. Men wil wel maar het mag niet. Iets met formulieren???

  De GGD is echt te hiërarchisch georganiseerd en dan nog verdeeld over de regio’s. Laat de prikkers het regelen samen met de gemeenten en wat vrijwilligers, in ieder geval voor 80 jaar en ouder. Hoe moeilijk kan het zijn?

  Ik hoorde dat iemand met drie kinderen een test moest doen na een uitbraak op school. Maar 1 kind werd toegestaan tot men de onzin daarvan inzag….maar regels. Na twee dagen werd de uitslag van het eerste kind doorgebeld, de volgende dag het tweede kind, het derde kind horen ze nog. Dat kost alleen maar extra tijd voor de GGD. Geef die GGD’ers wat meer ruimte.

  Dus ja: prima mensen maar nee, slecht georganiseerd. Volgende booster graag georganiseerd door de gemeente.

 3. Ook ik ga a.s. dinsdag met m,n zus van 81 jaar naar een sporthal in Rotterdam Crooswijk voor de booster , terwijl de prikbus nota-bene klem voor m,n, huis staat , jammer dat het niet hier kan!
  Of bij de huis-arts, hopelijk geen lange wachtrij … Een trukje uit halen om “voor te dringen” lijkt me toch ook niet de bedoeling

 4. Ik ben vanmorgen samen met mijn vrouw bij de GGD in Gorinchem-Oost (Einsteinstraat 8) geweest om een boosterprik te halen. Dat verliep snel en goed georganiseerd. Morgen is daar ook nog een mogelijkheid via de vrije inloop een boosterprik te bemachtigen.

 5. Vooropgesteld, dat ik het ook heel erg raar vind, dat je in de prikbussen hier geen derde booster vaccinatie kan krijgen, begint de situatie bij de vaste GGD priklocatie in Dordrecht aan de Europaweg gelukkig te verbeteren.
  Begin deze week ingelogd bij de GGD om een afspraak te maken voor mijn Alblasserdamse moeder van 92. Konden we gisteren om 18:15 in Rotterdam terecht of eergisteren om 08:15 uur in Breda.
  Dat heb ik dus niet gedaan, maar gisteren opnieuw ingelogd en nu een wat normalere afspraak in Dordrecht dinsdagmiddag om 14:15 uur. Dat is in elk geval een stuk beter te overzien.

  Tip: Om in Dordrecht gevaccineerd te worden helpt het soms om een Dordtse postcode in te voeren op die afspraken site, b.v. 3332 🙂

Plaats een reactie

*=Verplicht veld