Presentatie boek ‘Een SynDroom’ alsnog uitbundig gevierd

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Door corona was het bij de eerste druk van het boek ‘Een SynDroom’ niet mogelijk om het tijdens een officiële boekpresentatie te ‘lanceren’. Het verschijnen van de tweede druk was voor schrijfster Susanne Blomsteel een mooie gelegenheid om dit alsnog te doen. Dat gebeurde vrijdagochtend 4 november 2022 in grandcafé Spek & Bonen aan de Kerkbuurt.

Na een gedreven en emotionele speech overhandigde Susanne Blomsteel (rechts) symbolisch een exemplaar van het boek aan Karin de Jong, kernouder van de Stichting Downsyndroom (links). Nico staat tussen hen in. Blomsteel schonk in totaal 75 boeken (ter waarde van 1.500 euro) aan stichting Downsyndroom. Na afloop werd er getoast met champagne. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Blomsteel woont samen met haar echtgenoot en zes kinderen in Sliedrecht. Na de geboorte van haar jongste dochter Pippi met het Syndroom van Down besloot zij het boek ‘Een SynDroom’ te schrijven. Daarmee wil zij lotgenoten een hart onder de riem steken en een stukje angst voor het syndroom wegnemen. Haar kinderen illustreerden het boek. Het dankwoord in het boek formuleert Blomsteel als volgt: “Dit boek is ontstaan uit liefde voor het leven. Gemaakt om te inspireren!” De tweede druk is mede mogelijk gemaakt door stichting Teus Vlot en talrijke andere sympathisanten.

Tekst gaat verder onder foto.

Donatie
Het doel van de stichting Downsyndroom is al datgene te bevorderen wat kan bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met het downsyndroom. De stichting streeft ernaar hun integratie in de maatschappij te stimuleren en hen een kans te geven om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Blomsteel doneerde de 75 boeken aan deze stichting, zodat ze bij aanvragen om informatie meegezonden kunnen worden ‘om een stukje liefde mee te geven’.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld