Britse gitarist Hutchings geeft demonstraties bij Joh. de Heer

door Peter Donk
SLIEDRECHT – De bekende professionele Britse gitarist Alex Hutchings gaf vrijdagavond 4 november 2022 demonstraties bij het bedrijf Joh. de Heer aan de Leeghwaterstraat. Hutchings was te gast aan het eind van een dag, die in het teken stond van Roland en Boss. 

Gitarist Alex Hutchings in actie op het podium bij Joh. de Heer. Hij komt uit Bristol en is bekend. Hutchings speelt en doceert met name jazzfusion, rock en r’n’b. Sinds 2002 toert hij voor verschillende muziekensembles en merken. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Hutchings richtte op 15-jarige leeftijd zijn eerste band op en speelde muziek van The Beatles en Elvis Presley. Al snel werkte hij samen en toerde met topartiesten en muzikanten. Hij speelde de belangrijkste gitaarrol op Michael Jackson’s ‘Thriller Live’-arenatour in dertien landen. Hij speelt regelmatig in het Verenigd Koninkrijk. In 2017 toerde Hutchings met Steven Wilson band, ter ondersteuning van Wilson’s To the Bone album. Hij componeert ook muziek voor de omroep BBC-Radio, BBC-Televisie en ITV. Eind 2019 bracht Alex Hutchings zijn eerste online gitaarmasterclass uit bij JTC Guitar onder de naam Approach to Improvising Masterclass: Vol 1. Hutchings werkte samen met Waghorn-gitaren, Rotosound-snaren, Laney Amplification en Roland Corporation.

Give-away
De Fransman Nicolas Fleury was er bijna de hele dag om alles te kunnen vertellen over effectpedalen en andere Roland en Boss producten. Op zijn LinkedIn schrijft Fleury: “Vanuit een grafische ontwerpachtergrond heb ik een sterke geluidstechnische kennis opgebouwd in de muziekindustrie. Ik werkte in de technologie na mijn afstuderen in Business en Management.” Ook was er vrijdagavond voor één van de aanwezigen bij Joh. de Heer een give-away. Er werd een RC500 Loopstation ter waarde van € 325,– weggegeven. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld