Praten over toekomst tijdens Maritime Delta Diner

ROTTERDAM / REGIO – Ondernemers en bestuurders uit de zogeheten maritieme delta, het gebied van Maasvlakte II tot en met Gorinchem en Werkendam is het grootste maritieme knooppunt in West-Europa, komen maandag 29 februari 2016 bij elkaar tijdens het Maritime Delta Diner in Rotterdam.

De werf van Royal IHC in Sliedrecht. De genodigden wisselen met elkaar van gedachte over de toekomst van de maritieme delta. Tijdens deze bijeenkomst worden ook de eerste resultaten bekend gemaakt van de Maritime Delta Monitor. (Foto Sliedrecht24)

De samenkomst is van 16.30 – 20.30 uur in het Drijvend Paviljoen aan de Tillemakade 99. Centrale vraag: welke mogelijkheden zijn er om deze regio te versterken? En vooral waar staan we nu? 

InnovationQuarter
Partners die lid zijn van het samenwerkingsverband ‘Maritime Delta’ zijn overheden, bedrijven, brancheverenigingen, kennis- en onderwijsinstellingen en ondernemers. Sinds 2013 zetten zij zich in om de maritieme sector in deze deltaregio te versterken. Met InnovationQuarter geven de partners uitvoering aan het programma 2015/2016 en investeren we gezamenlijk in activiteiten op het gebied van innovatiie, onderwijs & arbeidsmarkt en branding & acquisitie. 

Projecten
Het Maritime Delta diner is dé gelegenheid om de balans met elkaar op te maken. Welke projecten zijn samen opgestart? Welk resultaat leveren deze op? En welke mogelijkheden zien de deelnemers om de sector en daarmee de economische structuur van onze regio breder te ondersteunen? Als succesvolle projecten worden genoemd het congres Aerospace meets Maritime, de MKB-consulent, Maritime Innovation Experience en Ideecafés, met thema’s als Aquatic Drones, Verduurzaming voortstuwing en 3D printing. Gesproken wordt maandag over de voortgang en de vervolgstappen ter versterking van het maritieme cluster. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld