Politieke partijen unaniem voor meer energietoeslag

(Stockfoto)

SLIEDRECHT – De gemeenteraad heeft dinsdagavond 7 november 2023 unaniem ingestemd met een ‘motie Energietoeslag 2023’, een motie van PRO Sliedrecht, CDA en SGP-ChristenUnie. Deze gaat van € 1200,– naar € 1300,–. 

Er was berekend, dat op basis van de beschikbare middelen, binnen het minimabeleid er over 2023 een energietoeslag uitgekeerd van €1.200,- kan worden uitgekeerd. De drie fracties die de motie indienden vonden dinsdagavond dat de gemeente Sliedrecht ruimhartig wil zijn naar haar inwoners. “Er via de septembercirculaire een forse meevaller zit van € 857.000,–. Ze vroegen daarom het college de energietoeslag van 2023 met honderd euro te verhogen naar €1.300,- per gerechtigde. Verder om direct na het besluit te starten met het uitkeren en vroegen meerkosten te dekken uit de meevaller in de septembercirculaire en die te verwerken in de winternota 2023. De hele raad kon instemmen met de motie.

6 gedachten over “Politieke partijen unaniem voor meer energietoeslag”

  1. socialedienstdrechtsteden.nl/energieinformatie/sliedrecht

    Hier kan je alles vinden omtrent de eisen hoogte en datum uitbetaling

    (Nota bene: Linken plaatsen is niet toegegaan binnen een reactie – ^Redactie)

  2. Wat heeft de raad nu feitelijk besloten? Dit artikel is buitengewoon onhelder namelijk. Heeft men nu bedloten om de landelijke richtlijn uit te voeren zoals in 2022 of doet de raad aan inkomenspolitiek en krijgen minima €1300 op grond van de landelijke regeling en €1300 vanuit gemeente midden dan in totaal €2600?

  3. Misschien moet je het artikel lezen (‘spoedig na dit besluit’). Dat besluit is dinsdagavond, gisteravond, genomen. Daarin lees je ook dat dit een lokaal besluit is en niets Tweede Kamer.

  4. En aan welke inwonende burgers van Sliedrecht gaat dit uitbetaald worden. En aan welke criteria moet men dan voldoen. Meestal zit er aan geven een angel. Dus doe dan even uit de doeken hoeveel % van het inkomen moet zijn. De inkomsten grens vorig jaar was gesteld op 120% van het minimum inkomen. Leg dat even uit aan de lezers voor ze zich in de handen gaat wrijven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld