Politieke partij PRO Sliedrecht wil ‘betrokken inwoners’ aan zich binden

SLIEDRECHT – Alleen betrokken Sliedrechters lijken welkom bij PRO Sliedrecht. Deze specifieke oproep doet de lokale politieke partij op sociale media. Over nog geen zeven maanden staan de gemeenteraadsverkiezingen op de agenda.

Met het oog op die verkiezingen moet er een kieslijst worden samengesteld. Nieuwkomers maken volgens PRO Sliedrecht kans op een interessante plaats om in de raad te worden gekozen (of met voorkeurstemmen?). 

“Heb jij interesse in politiek en denk je dat jij geschikt bent voor de gemeenteraad? Neem dan eens contact met ons op! PRO Sliedrecht is een lokale partij die geen binding heeft met (en dus geen opgelegde mening van) een landelijke partij. Wij kijken echt puur naar wat goed is voor Sliedrecht en onze eigen inwoners”, schrijf PRO Sliedrecht. 

Nieuw politiek talent
De lokale partij wijst erop niet alleen in actie te komen vlak voor de verkiezingen. “Maar zijn wij altijd in het dorp te vinden om te zien en horen wat er speelt (al was dat tijdens corona helaas veel minder dan we wilden). Ook voor de periode van 2022-2026 zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die samen met ons willen opkomen voor de belangen van de Sliedrechters”, aldus PRO Sliedrecht, die mensen uit dorp oproepen om lid te worden. “En wie weet… schuilt er in jou zelfs wel een nieuw politiek talent en kun je uiteindelijk aan de slag als (burger)raadslid!” 

4 gedachten over “Politieke partij PRO Sliedrecht wil ‘betrokken inwoners’ aan zich binden”

 1. Overdenking
  Geachte Koos de Dunnen.
  Uw opmerking en of constatering zou het goed zijn nu al echte duidelijkheid te verschaffen, is het niet wenselijk dat er aan de ongeveer 19.500 Stem en Kiesgerechtende inwoners Duidelijkheid te verschaffen welke leden van Politieke Partijen dus Wethouders en of Raadsleden door hun Stem en Kiesgedrag er mede verantwoordelijk zijn en of waren om Wethouder
  Hannie Visser zo als U stelt op straat te hebben gezet.??
  Zie met belangstelling Uw lijst met namen van Partijen en Afgevaardigden
  Te gemoed om een duidelijk beeld te hebben over de toedracht van 12 03 2020

 2. Inderdaad, ik was wel gecharmeerd van PRO omdat ze toen ze ‘meededen’ overal opdoken maar dat komt wellicht weer? Of was dat de invloed van Gerrit?

  Het verhaal van Gerrit, ongeleid projectiel, zou PRO vandaag nog moeten rechttrekken in de vorm excuses indien het waar is en er is geen reden daaraan te twijfelen.

  Want is het niet zo dat we juist zulke mensen nodig hebben, die uitleggen aan de inwoners waarom en hoe een besluit is genomen en die, omdat situaties zijn veranderd, breder denken? Is het niet andersom: meelopende raadsleden die netjes als voorgeschreven stemmen zonder toelichting en zonder openheid, daar hoef je niet op te stemmen, die zitten er dan alleen om het aantal zetels te kunnen vaststellen.

  Misschien na deze excuses ook even precies vertellen waarom het college zomaar ineens uit elkaar spatte, een wethouder op straat werd gezet op bedenkelijke wijze en dat op basis van iets met vertrouwen?

  Zou goed zijn als alle partijen hier nu al echte duidelijkheid over verschaffen zodat we weer opnieuw kunnen beginnen te overwegen waarop te gaan stemmen.

  En anders gewoon de kop: Gezocht, betrokken Sliedrechters aanpassen naar: Bent U pro PRO maar geen ongeleid projectiel? Solliciteer dan snel.

 3. Jeanette, ben het met je eens. Vaak dacht ik: “kom op vrienden (want dat ben ik met de meesten van mijn ex-club nog steeds), laat van je horen”. Als raadslid voor PRO Sliedrecht was ik misschien te veel in beeld (en kreeg ook te horen te weinig aan zelfreflectie te doen !), maar ik probeerde in ieder geval met veel mensen, ook als ze het volstrekt niet met PRO Sliedrecht eens waren, in contact te blijven.
  Toen ik gevraagd werd “op te krassen” heb ik dat gedaan. Maar ook verteld, dat ik van een club met mensen die zich niet aan afspraken willen houden ook geen lid meer wilde zijn. Want waar ging dat toen om? Al voor de verkiezingen van 2018 heb ik laten weten in 2020 (rond mijn 70ste verjaardag) te zullen stoppen als raadslid. Afgesproken is daarbij dat we niet naar buiten zouden brengen, want als je je vertrek aankondigt, dan ben je eigenlijk al weg. Het was daarom verbazend om te horen dat na mijn “oprotten” bij PRO Sliedrecht ik van diverse kanten te horen kreeg, dat onze afspraak (Gerrit vertrekt ergens in 2020) bij de coalitiepartners breed bekend was: “dan …. (en ik citeer) zijn we dat ongeleid projectiel kwijt”.
  En waar ik in PRO Sliedrecht dacht een vriendenclub te treffen, was ik toen terug bij Het Goede Doel: vriendschap is een illusie.
  youtube.com/watch?v=sk3_OcFRyos

 4. Pro Sliedrecht is de laatste tijd júist onzichtbaar geworden.
  Zichtbaar bij de Sliedrechters i.v.m. het warmtenet had echt nodig geweest van een partij als Pro Sliedrecht. Kom eens naar de inwoners toe hoe ze erbij zitten in de huurhuizen in Oost. Een verhuurder kan toch niet álles maken bij de inwoners in een dorp als Sliedrecht? Nee, Pro Sliedrecht is niet zichtbaar geweest de laatste tijd. Dat waren we anders gewend.
  Een ‘nieuw’ raadslid moet toch wel iets van een politiek inzicht hebben? Dat is wel te hopen!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld