Politie weet wie eigenaar bijthond Baanhoek-West is

SLIEDRECHT – De politie Rotterdam is de eigenaar van de bijthond op het spoor. Vrijdag 6 mei 2016 wordt geprobeerd contact met haar te krijgen. Het gaat om een vrouw uit Ridderkerk. De bijthond is een Rottweiler.

Yorkshire Terrier Buddy werd afgelopen woensdag doodgebeten door een Rottweiler. Nu is bekend wie de eigenaar van de bijthond is. Een vrouw uit Ridderkerk. (Archieffoto Sharmila Lanser-Eijkelboom)

“We weten wie het is, maar er is tot heden nog geen contact met haar geweest”, zegt woordvoerder Wim Erkelens van de Politie Rotterdam tegen Sliedrecht24. Erkelens: “Wij hebben ondertussen bij de gemeente Sliedrecht, waar het incident is gebeurd, voor de hond een aanlijn- en muilkorfgebod gevraagd.” 

Bazin
De Rottweiler beet woensdag 3 mei in Baanhoek-West Yorkshire Terrier Buddy dood. Het 17 weken jonge hondje werd op dat moment aan de lijn uitgelaten. De Rottweiler viel het dier aan. De eigenaar van de bijthond ging er na het incident van door en tot nu toe was de politie haar nog niet op het spoor.

Reactie
Burgemeester van Hemmen (CDA) reageert vrijdag 6 mei 2016 naar Sliedrecht24. “Het is erg triest dat dit is gebeurd, vooral voor de eigenaar van de doodgebeten hond. Gelukkig lijkt het erop dat de politie hiervoor iemand in beeld heeft. Als gemeente doen we datgene wat binnen onze mogelijkheden ligt om dit te voorkomen. Zo is en blijft er een aanlijnplicht binnen de bebouwde kom”, aldus Van Hemmen.

1 gedachte over “Politie weet wie eigenaar bijthond Baanhoek-West is”

  1. Volgens de politie, buurttoezicht en AD blijkt het om een (kruising) labrador te gaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld