Politie vraagt om camerabeelden Lijsterweg en Sperwerstraat te bewaren

SLIEDRECHT – De Politie Rotterdam die het onderzoekt leidt naar de schietpartij op de Lijsterweg / Valkweg / Sperwerstraat doet maandagmiddag 21 oktober 2019 een oproep aan iedereen in de buurt die camerabeelden heeft met opnamen, gemaakt tussen 18.00 – 21.30 uur om die te bewaren. De beelden kunnen volgens de politie van waarde zijn voor de rechercheurs, die op deze zaak zitten.

De politie is een grootschalig onderzoek gestart naar dit schietincident van zaterdag. (Archieffoto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

“Meld u zich dan wél aan bij Camera in Beeld. Dit is een databank waarin het overzicht staat van waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Daardoor kunnen daders sneller worden gepakt”, schrijft de Politie Rotterdam maandagmiddag. 

Onderzoek
Op dit moment wordt door rechercheurs uitgebreid onderzoek verricht. De Forensische Opsporing onderzoekt sporen en agenten gaan verder met het buurtonderzoek. Ook worden dus camerabeelden bekeken. Dit alles om duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd. Zaterdagavond 19 oktober 2019 raakten twee mannen gewond, die ook zijn aangehouden als verdachten. Zondag werd officieel de vondst van een wapen gemeld. De politie wil ook maandag nog niet de identiteit bekendmaken van de slachtoffers. 

Getuigenoproep
Opnieuw roept de politie mensen op die meer weten van de schietpartij.
Zij kunnen bellen met de politie tel. 0900-8844 of anoniem naar tel. 0800-7000. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld