Japans restaurant Oishi Fusion

Politie vindt oude Volvo zonder kentekenplaat, zonder APK en onverzekerd

SLIEDRECHT – Mag je een mogelijk ‘autowrak’ in een straat woonwijk laten staan? Volgens operationeel wijkagent-expert Frank Ruitenberg van de Politie Drechtsteden Buiten is de auto, een Volvo en die zou niet meer de weg op mogen. Bewoners hadden geen melding gemaakt van het voertuig in de wijk.

Frank Ruitenberg trof de wagen zondagmiddag 18 augustus 2019 aan in het centrum van Sliedrecht. De auto had geen kentekenplaat aan de voorzijde, een verlopen APK en bleek niet verzekerd. (Foto Politie Drechtsteden Buiten)

“De auto lijkt er gezien de omstandigheden al een flink tijdje te staan en zijn beste tijd te hebben gehad. De buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Sliedrecht worden door ons op de hoogte gebracht”, schrijft Ruitenberg op sociale media. Het beste is volgens hem melding maken bij de gemeente als het geen gestolen auto is. Ruitenberg: “Dan kunnen zij beoordelen of er sprake is van ‘een wrak’.”

Geen wegsleepregeling
De gemeente kent geen wegsleepregeling. Ruitenberg: “Voor een verlopen apk en verzekering is dat niet meer zoals vroeger. Als politie kunnen we niets met een autowrak. Daar gaat de gemeente over, vandaar dat we de BOA’s informeren.” 

Update 
Aan de redactie van Sliedrecht is maandag 19 augustus 2019 gemeld dat de eigenaar van de auto is overleden.

6 gedachten over “Politie vindt oude Volvo zonder kentekenplaat, zonder APK en onverzekerd”

 1. Condoleances dat de eigenaar is overleden.
  Zulke bevindingen kunnen dus ook zorgvragen zijn, wat nu zóveel voorkomt. Het is triest.
  Het had des ondanks veel eerder gezien kunnen worden door wie dan ook.
  Het onkruid wat er staat is niet normaal en duid op iets wat duidelijk een probleem is.
  Het zijn de verbindingen naar elkaar toe die veelal het knelpunt zijn.
  We kunnen er wat aandoen met elkaar. Al is het belangstelling voor het probleem. We kunnen het niet alleen. Burgers niet, instanties en organisaties niet.

 2. Politie is er allang niet meer voor de burger. Zoek het maar uit. Hulp? Vergeet het. Men weet ons wél te vinden als het om geld gaat. En maar klagen over de criminaliteit die ze niet aankunnen. Tja, die krijgen vrij spel. Hoe werk je dit nu toch in de hand?

 3. Met alle respect voor ieders beroep en medemens hoor! Maar je hoort de politie teveel zeggen ‘ wij kunnen niets’. Het klinkt zo ‘hopeloos’ dat er helemaal geen gezag en toezicht meer is. Dit antwoord gebruiken meerdere ‘beroepen’.
  Als je naar de foto kijkt is er ook veel aan te merken op het aangezicht van de plek waar de auto staat. Waarom geeft het beeld in de straten steeds meer verpaupering aan? Er was toch altijd een schoonheidscommissie?Organisaties en instanties gaan steeds meer zeggen; ‘wij kunnen niets’.
  Wij kunnen alles als we maar met elkaar willen met respect naar elkaar toe!
  Dan komt het helemaal goed!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld