Politie pakt inbrekers bij auto’s op aan Lijsterweg

SLIEDRECHT – In de vroege ochtend van maandag 31 augustus 2020 heeft de politie zeker twee inbrekers aangehouden. Ze waren bezig bij twee auto’s aan de Lijsterweg naast Hof van Sliedrecht. Een getuige zag dat en belde de politie. Bij de zoektocht werd een helikopter van de politie ingezet en dat werd door verschillende inwoners opgemerkt. De verdachten zijn een man (26) uit Den Bosch en een man (21) uit Nijmegen. 

Een agent zoekt in de omgeving Lijsterweg / Thorbeckelaan. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

De politiehelikopter was rond 05.00 uur in de buurt en zocht mee vanuit de lucht. Kort daarvoor, om 04.51 uur, belde de getuige, die bezig was met een krantenwijk de politie dat ze ‘vreemde geluiden hoorde’ uit een ondergrondse parkeergarage aan de Lijsterweg. De bezorger bleef met de politie aan de telefoon, toen ze twee mensen met spullen in de hand naar zich toe zag komen. De verdachten draaiden zich om bij het zien van de krantenbezorger en gingen toen via de parkeerplaats aan de Lijsterweg richting Vogelzang.

Tekst gaat verder onder tweet.

Aangehouden
De krantenbezorger ging er via de Lijsterweg op de fiets achteraan. “Ik zag ze verdwijnen in de Reigerlaan en vanaf daar heb ik ze niet meer gezien”, zegt de krantenbezorger tegen online krant Sliedrecht24, die achteraf gezien uiteraard een risico heeft gelopen. De dieven werden tenslotte op heterdaad betrapt. Bij De Hooge Lijster, de flat tegenover de skatebaan in het Burgemeester Feitsmapark, konden de verdachten door de politie worden aangehouden en ze zijn daarvandaan naar Dordrecht gebracht. Daar zitten ze voorlopig vast. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Auto
In de loop van maandagmorgen heeft de politie met een politietakelwagen een auto vanaf de Lijsterweg weggetakeld voor verder sporenonderzoek. Het gaat vermoedelijk om een auto van de verdachten. Het tweetal zat maandagmiddag nog vast.

10 gedachten over “Politie pakt inbrekers bij auto’s op aan Lijsterweg”

  1. Dankjewel Sliedrecht 24! Ik begrijp het hoor! Ik had ook krantenbezorger moeten schrijven????

  2. Oohh, excuus Nathalie Treffes! Ik schreef krantenjongen….
    Hoewel het meekijken een enorme impact op jezelf kan zijn, was je de dag toch goed begonnen. Je hebt het maar gedaan en niet weggekeken.
    Complimenten hoor!

  3. Ik wil via deze weg even iedereen bedanken voor de lieve berichtjes die mocht ontvangen na dit hele gebeuren ook de politie zhz wil ik bedanken dat ze er zo snel waren ik ben blij dat de daders gepakt zijn en vast zitten dit heeft een enorm indruk op mij gemaakt en behoorlijk laten schrikken maar we gaan gewoon verder met het bezorgen van de krantjes en ik blijf opletten inde wijk iedereen bedankt

  4. De politie kan niet zonder ‘meekijkende’ ogen, blijkt steeds weer opnieuw. Zie ook het TV programma ‘Opsporing Verzocht’ .Compliment aan deze oplettende krantenbezorger. Inderdaad zet hem/haar in het zonnetje.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld