Politie gaat bezoekers markt opnieuw wijzen op gevaren babbeltrucs

SLIEDRECHT – Het komt nog te vaak voor dat mensen worden benaderd om op een misdadige manier geld van iemand af te pakken door een babbeltruc. De bankpasfraude en babbeltrucs vinden voornamelijk plaats bij ouderen. Voor de politie aanleiding om woensdag 27 juli 2022 tussen 10.00 – 12.00 uur op de weekmarkt op het Burgemeester Winklerplein te staan samen met een vertegenwoordiger van Het Bonkelaarhuis. 

In het kader van de babbeltrucs en de ouderen worden brochures en flyers uitgedeeld en bestaat de mogelijkheid om met agenten in gesprek te gaan.

Verder is er in het dorp sprake van andere vormen van oplichting, zoals WhatsApp-fraude. De criminelen werken gerafinneerd. Een voorbeeld. “Een ‘bankmedewerker’ houdt iemand aan de telefoon. Die vraagt om de pinpas en de code mee te geven aan de ‘koerier’ die zo aan de deur zal staan. Op de telefoon is het nummer van de bank zichtbaar en het slachtoffer denkt echt dus met de bankmedewerker te spreken. Die zegt dat er fraude is gepleegd en dat het geld tijdelijk op een nieuwe bankrekening wordt gezet”, vertelde de politie eerder aan online krant Sliedrecht24. de politie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld