Politie controleert op rijden onder invloed

SLIEDRECHT – De politie voerde vrijdagavond 31 maart 2023 een alcoholcontrole uit op de Stationsweg. Twee mensen hadden te veel alcoholische drank op en zijn aangehouden.

Automobilisten krijgen een stopteken. De controle was onder het A15-viaduct op de Stationsweg. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Verder hadden acht mensen alcohol gedronken en geen beginnend bestuurder. Daardoor vielen ze net onder de strafbare limiet. Eén automobilist had geen gordel om en kreeg daarvoor een bekeuring. Een bestuurder van een bromfiets kregen Wachten Op Keuring (WOK) te horen. 

Gevolgen
Alcohol in het verkeer kan nare gevolgen hebben. Het kan leiden tot ernstige ongelukken. Bestuurders lopen kans op een boete, een rijontzegging of zelfs een taak- of gevangenisstraf. Verder kan je worden verplicht tot het volgens van een cursus over alcohol in het verkeer (de LEMA of EMA), een verplicht onderzoek naar alcoholafhankelijkheid of je rijbewijs kan worden ingevorderd. 

1 gedachte over “Politie controleert op rijden onder invloed”

  1. Een goede zaak. De gemeenten buiten Rotterdam worden de laatste jaren vaak vergeten. Wetgeving is belangrijk maar het aller belangrijkste is handhaving. Dit mag/moet veel vaker gebeuren en niet incidenteel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld