Oishi Fusion
VeiligGoed

Plan voor ophaalpunt ‘goedkoop’ vlees in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Er zijn plannen voor een ophaalpunt met ‘goedkoop’ vlees voor Sliedrecht e.o. Daarvoor zijn minimaal 200 aanmeldingen nodig. Initiatiefnemer is Stephanie Geway uit Sliedrecht.  

Het vlees wordt met een koelwagen gebracht en binnen een uur moet het worden opgehaald. Het gaat om gekeurd vlees. (Foto Lavender Stuij)

“Er zijn veel gezinnen, die vlees niet kunnen kopen, omdat het te duur is. De meeste stukjes vlees zijn € 2,50 per kilo of je betaalt € 10,– voor een pakket. Het vlees is in soort afwisselend, van kip-, varken-, tot rundvlees”, zegt Geway. 

Hoe werkt het?
“Je moet je aanmelden op de Facebookpagina ‘Vlees is gewoon betaalbaar’. Als je verzoek wordt goedgekeurd moet je naar de toppic van Sliedrecht zoeken (mijn topic) en daaronder reageren met ‘ja’. Als we daar minimaal tweehonderd keer ‘ja’ hebben, wordt het plan verder uitgerold. Inmiddels zijn er al tientallen aanmeldingen uit Sliedrecht. Geway: “Ik hoop op voldoende belangstelling, dan kunnen we snel starten.” Elke zondag begint de nieuwe bestelweek. Betaling is op woensdag en het vlees kan dan zaterdag worden opgehaald in Sliedrecht. 

24 gedachten over “Plan voor ophaalpunt ‘goedkoop’ vlees in Sliedrecht”

 1. Mensen o mensen. Pas toch op. Het internet staat vol met klachten. Waarom zou je in deze ongein trappen. 2.50 voor een kilo is te mooi om waar te zijn. Gebruik je hersens. Als je dit aan je kinderen durft te geven ben je echt een slechte ouder. Je kinderen kunnen ernstig ziek worden. Hij scheurt niets voor niets de datum eraf. Als het vlees nog op dattum was zou hij het label erop laten zitten toch.

  Ik eet zelf maar 2x in de week vlees omdat het die is. Ga echt niet vlees zonder datum kopen. Mijn kinderen zijn me alles. Ik speel niet met hun leven voor een paar euro.

 2. Met feiten komen. Ik heb mail van NVWA dat J. liegt over zijn pluim en eeg certivicaat. Kan hem hier niet plaatsen anders had ik het gelijk gedaan. NVWA deelt geen certificaten uit.

 3. Ik raad mensen aan om ook via Google te kijken naar dit vlees. Er loopt een zeer groot onderzoek van de nvwa en IOD en Fiod. De leverancier is direct zelf gestopt met verkoop op de markt na inbeslagname. Deze man wil rijk worden door afgeschreven partijen vlees die slecht zijn te verkopen aan mensen die het niet breed hebben. En straks vlees weg, geld weg. Want klagen mag niet. Er is niet voor niets een klachtenpagina over deze actie. Ik hoop dat het OM snel tot actie over gaat voor mensen ziek worden.

 4. Nou breekt mijn klomp! Waar ik die info vandaan heb gehaald, er stond tot ongeveer 9 uur een reactie van de redactie, dat er geen berichten meer doorgelaten worden over dit onderwerp. Zie reacties Jan k en Wim. Blijf wel eerlijk!

 5. Beste mensen van de redactie van Sliedrecht24 ( namen zijn bekend, dus ik neem aan dat er niet van mij verwacht wordt dat ik die hoef te noemen) Ik vind het erg zwak om niks over dit onderwerp meer door te laten. En wat feiten betreft, over de praktijken van die man hebben de kranten vol van gestaan!

 6. Dat is niet netjes om de reacties uit te zetten. Iedereen mag toch wel zijn ervaring delen? Gaat hier wel om de volksgezondheid. Zeer triest het uitzetten ervan.

 7. Het initiatief loopt nu goed een half jaar en de regio rotterdam is net anderhalve maand oud dus benieuwd waar jij dan haalt. En ja, blijkbaar speel jij graag Russisch roulette. Jij liever dan ik.

 8. Ik zou zeggen dat jullie dan ook niet zomaar iets moeten plaatsen. Kom kijken op de Faceboekgroep Klachten over vlees is gewoon betaalbaar en vraag het na bij de NVWA. Dan zult u horen dat er een groot onderzoek loopt van meerdere instanties. De NVWA, de IOD en de FIOD.

 9. Wat lees ik nu? De redactie laat geen commentaar meer door op dit artikel. Hoezo zeer anoniem? ELKE REACTIE staat een normale naam bij. Willen jullie criminele activiteiten door laten gaan? Worden jullie soms gesponsord bij elke kilo vlees? Nee, hier slaan jullie de plank volledig mis. Door zulk gedrag zullen waarschijnlijk velen hun abonnement op Sliedrecht24 opzeggen. Maar ja jullie zullen dit wel niet meer plaatsen, zwak zwak zwak…

 10. Helaas loopt er tegen Joop en de vleeskar uit Haren een onderzoek van de NVWA en de IOD. Dit is de afdeling Opsporing fraude en criminaliteit levensmiddelen. Het vlees is van onbekende partijen. Is niet gekeurd en voldoet niet aan de kwaliteitseisen die Nederland stelt aan vlees. Dit is na te vragen bij de NVWA. Helaas zijn er al veel ziek geworden en zijn er veel klachten. Kijk eens op klachten over vlees is gewoon betaalbaar op Facebook. Klagen over het vlees mag niet. Dan word je geblokkeerd en in het slechtste geval bedreigd. Ze mogen nog door gaan, omdat de uitslag van de onderzoeken nog niet naar de rechtbank gestuurd zijn. Het onderzoek staat onder leiding van het functionele parket en zal nog naar het OM gaan.

 11. Doe hier niet aan mee! Kijk eerst op Google dan weet je waar het over gaat. Joop Lambiek “de hamer” Joop Lamers en nog veel meer namen gebruikt hij. Zoek op mensenhandel Haren prostitutie en zo is de lijst nog veel langer te maken. Hij wil nu ook mensen hun schulden gaan betalen met geld wat hij voor benzine vraagt € 1,50 per bestelling. Lees Facebook-klachten over ‘vlees is betaalbaar’.

 12. Da’s knap, Lucas! 10 november wordt er eeen plan gelanceerd om in Sliedrecht een ophaalpunt te beginnen. Nu zijn we precies 2 weken verder en jij besteld er al 3 maanden. Leg maar eens uit hoe dat kan…..

 13. Jammer al die negatieve reacties, ik bestel al zo’n kleine 3 maanden mijn vlees via deze pagina, en ik heb echt nog nooit slecht vlees gehad. Het wordt allemaal goed gekoeld vervoerd, en in mijn directe omgeving zijn er nog veel mensen die hier ook bestellen. En ik heb nog geen slechte ervaringen gehoord. Ik kan alleen maar zeggen, probeer het zelf een keer, pas dan kun je een mening vormen.

 14. Koop liever in de winkel. Er zijn al zoveel klachten over dit vlees. Er is ook een klachtenpagina die wekelijks groeit met mensen die bedorven vlees hebben gegeten of weg hebben gegooid. Bedenk je 2 X voordat je iets koopt.

 15. Hoe komt men er overigens bij dat het vlees is gekeurd? De vleeskar uit Haaren verkocht eerst vlees op de markt. Dit vlees bleek niet goed en toen is het NVWA-certificaat ingenomen en mocht er geen vlees meer verkocht worden op de markt. Nu kan je dit vlees dus wel in besloten kring op Facebook kopen. Waar is dit vlees dan gekeurd? Nogmaals wees gewaarschuwd.

 16. Het gaat hier om vlees van de vleeskar en Joop Lamers. Het vlees is vaak bedorven of zelfs rot. Wanneer iemand klaagt wordt diegene van die Facebook pagina afgegooid. Joop Lamers, ‘Vieze Joop’ (bekend uit de prostitutie en vrouwenhandel) en Joop Lambiekske zijn allemaal dezelfde Joop, wees gewaarschuwd met dit vlees en zoek eerst even op google naar Joop Lamers voor je hier mee in zee gaat.

 17. Ik ben het helemaal met je eens Cor, het is alleen te hopen dat het kwalitatief goed vlees is. Pas heeft er bij Omroep Brabant een paar keer een heel negatief stuk gestaan over een soortgelijk iniatief. Als je op Omroep Brabant de woorden “joop vlees” intypt krijg je 3 artikelen waar de rillingen van over je rug lopen. Dan is € 2,50 voor een kilo vlees nog teveel. Treurig om van deze mensen die het al moeilijk genoeg hebben nog meer af te pakken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld