Plan nieuw sociaal initiatief voor ouderen

SLIEDRECHT – Als het aan Peter De Borst uit Sliedrecht ligt, dan heeft Sliedrecht binnenkort een nieuwe sociaal initiatief voor ouderen. “Ik kom graag in contact met een aantal mensen die een groot warm hart toedragen aan de ouderen in ons dorp”, zegt De Borst. De laatste maanden is hij er al over aan het brainstormen. 

Peter de Borst legt aan Sliedrecht24 uit: “Ik zou graag voor een specifieke doelgroep, degene met geen tot zeer beperkt sociaal netwerk, een actie gaan starten.”

Stilzitten. Dat woord kent hij niet. De Borst is o.a. lid van Stichting Jeugd Actief, raadslid van PRO Sliedrecht en voorzitter/oprichter stichting Dromen zonder beperking. 

Plaatje inkleuren
Hoe en wat hij precies wil, is nog niet duidelijk. “Dat is ook nog niet de bedoeling, omdat ik niet nu al een ingekleurd plaatje wil schetsen. Ik zoek een paar mensen die iets hebben met onze oudere medemens in Sliedrecht en die wat tijd en energie over hebben om mee te brainstormen. Mensen die, in het klein, iets positiefs willen neerzetten in Sliedrecht. Met elkaar kunnen we dan het plaatje inkleuren. De focus wil ik wel leggen op die oudere die geen of een minimaal sociaal netwerk heeft. Een uitdaging wordt zeker om de doelgroep te vinden, te benaderen en een band op te bouwen van vertrouwen.  Ervaring in of met vrijwilligerswerk is niet vereist, het gaat om de liefde voor de oudere medemens”, vertelt De Borst.

Druppel
Daarmee verandert echter niet de eenzaamheid uit Sliedrecht of worden wij allen opeens bewust van die oudere in eigen wijk. De Borst: “Natuurlijk kun je dit soort initiatieven en acties zien als een druppel op een gloeiende plaat. Maar druppels kunnen wel even opluchting, rust en waardering geven. Een open oog en oor voor een ander kan al zoveel mooie dingen opleveren. Al heeft straks maar één persoon het idee dat hij of zij niet vergeten is, weet dat hij of zij gezien en gehoord wordt, dan is het mij alle energie waard om dat voor elkaar te krijgen. Klein kijken, groot denken.”

Wie Peter de Borst wil helpen, kan hem mailen: [email protected]

1 gedachte over “Plan nieuw sociaal initiatief voor ouderen”

  1. Neem dan vooral ook contact op met de ouderenbonden in ons dorp!
    Ook in de zorg voor ouderen is er al zoveel versnipperd.
    Met samenwerking en in elk geval: overleg valt meer te bereiken dan het zoveelste (goed bedoelde!)persoonlijke initiatief.

    De belangstelling voor ouderen is vanuit de Sliedrechtse politiek in elk geval tot nu toe niet overweldigend geweest.
    Ik weet, dat de CU/SGP wel een contact heeft met de plaatselijke PCOB.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld