Plaatsen damwand met silent piler langs bouwterrein gebeurt vrijwel trillingsvrij

SLIEDRECHT – Door Gebroeders De Koning uit Papendrecht wordt momenteel een damwand ‘gedrukt’ parallel aan de Wilhelminastraat. Dat gebeurt langs het bouwterrein van de voormalige ziekenhuislocatie waar appartementen komen onder de naam Wilhelminakwartier. Gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde silent piler. Trillen was niet de oplossing. Het statisch drukken is vrijwel trillingsvrij en veroorzaakt geen geluidshinder voor de omgeving.

De situatie vrijdag 19 november 2021. Gebroeders De Koning maakt gebruik van de silent piler. Deze klemt zich vast op de reeds geplaatste damwandplanken en krijgt zo de nodige reactiekracht voor het drukken van de volgende damplank. Het apparaat zelf is gering qua omvang. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Op het bouwterrein zelf wordt de grond van het gebied waar vroeger de parkeerplaats van het ziekenhuis was behoorlijk diep uitgegraven. Hier zat behoorlijk veel puin in de grond. 

1 gedachte over “Plaatsen damwand met silent piler langs bouwterrein gebeurt vrijwel trillingsvrij”

  1. Dit bericht moet een grap zijn.Of zijn er nog andere bouw activiteiten in de buurt.horen vergaat je,en het trillen voel je goed.en dan wonen wij nog aan de binnenkant van de dijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld