Piet van Loon (66) overleden

SLIEDRECHT – Piet van Loon (66) is overleden. Dat maakt zijn familie bekend. Van Loon was onder meer voorzitter van de Sportraad in Sliedrecht. Hij overleed zondag 6 september 2015 aan een ernstige ziekte. 

Piet van Loon maakte zich jaren verdienstelijk voor de sport in Sliedrecht. Onder meer in de Sportraad. (Foto Sportraad Sliedrecht)

Van Loon was een verenigingsmens. Hij was bestuurslid bij v.v. Sliedrecht. Dat werd hij nadat hij stopte met voetballen bij v.v. Hardinxveld. In 1981 trad hij toe tot het bestuur van de Sliedrechtse voetbalvereniging. Tot 1996 bekleedde hij verschillende functies bij v.v. Sliedrecht als voorzitter, secretaris en penningmeester. Na 1996 werd hij voorzitter van de KNVB Scheidsrechterscommissie. 

Onderscheiding
De werkzaamheden daarin bestonden voornamelijk uit de opleiding en begeleiding van de scheidsrechter e.d. Na 1999 werd hij voorzitter van de Stichting Sportraad Sliedrecht. Hij was verder nauw betrokken bij de Wielerronde van Sliedrecht, net als andere leden van de Sportraad. In 2005 ontving hij een Koninklijke Onderscheiding voor zijn verdiensten in de sport.

2 gedachten over “Piet van Loon (66) overleden”

  1. Heb jaren met Piet gewerkt in Hardinxveld.
    Pas nu geconfronteerd met zijn overlijden.
    Een boom van een vent in omgang in alles wat zijn doen en laten betrof.
    Ik leef zeer mee met z.n vrouw en de rest van de familie

    Adrie van der Rhee ALBLASSERDAM

Plaats een reactie

*=Verplicht veld