Japans restaurant Oishi Fusion

Passion-achtige kerkdienst sluit Baggerfestival 2019 af

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het zonovergoten Baggerfestival 2019 is zondagmiddag 30 juni 2019 afgesloten met een muzikale vertelling met het thema ‘Recht door Zee’. Het plantsoen van het Dr. Langeveldplein pal voor het raadhuis was niet afgeladen vol. Als verteller trad op predikant Stefan Francke, die stilstond bij het bijbelverhaal over de barmhartige Samaritaan. ‘Vroeg of laat kom je iemand op je pad tegen. Zou dit mijn naaste kunnen zijn…?’, aldus Francke.

De meeste bezoekers zaten languit in het gras, sommige hadden een klapstoel van huis meegenomen. Een mooie afsluitende bijeenkomst van het gezellige en geslaagde Baggerfestival 2019 (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet. 

Gemoedelijkheid
De dienst werd geopend met een welkomstwoord van Ron Kwakernaak. In een sfeer van gemoedelijkheid werd hedendaagse muziek gespeeld door een dertienkoppige band, samengesteld uit verschillende kerkgenootschappen. Als zangeressen traden op Hilde Stuij, Amber van der Waal en Marianne de Winter. Naast Kwakernaak zorgde ook Hans Elshout voor de ‘mannenzang’. Vanuit het publiek – dat uit ruim 400 personen van jong tot oud(er) bestond – werd met diverse nummers spontaan meegezongen. Daniëlle Zwanink vertelde op het podium over een bijzondere ontmoeting. ‘Een klein gebaar kan zoveel betekenen en grote gevolgen hebben voor iemands leven’, vertelde Zwanink.
 
Tekst gaat onder tweet verder.

 

Volle bak
De ‘Volle bak op zondagmiddag’ – zoals de titel van het programmaboekje vermeldde – is mogelijk gemaakt door het Baggerfestival en is ondersteund door het Baggerpastoraat en leden van de Hervormde Gemmente (PKN), de Gereformeerde Kerk (PKN), de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) en de Kerkgemeenschap ‘Leef’. Francke (1967) reist als ‘baggerdominee’ de hele wereld rond en bezoekt hierbij projecten in binnen- en buitenland. Hij is sinds 2012 als waterbouwpastor in dienst van de Stichting Pastoraat Werkers Overzee. Zo kan worden teruggezien op een in saamhorigheid verlopen Baggerfestival 2019. Tussen het symposium op donderdag en de zondagsbijeenkomst is er weer veelzijdig vertier geweest en dat tijdens prachtig – soms een beetje te  – warm weer.

2 gedachten over “Passion-achtige kerkdienst sluit Baggerfestival 2019 af”

  1. De kerk kent geen grenzen en God is grenzeloos, mooi dat er nu samen gekerkt kan worden, nu nog iets meer samenwerken en de PKN in Sliedrecht weer iets meer vorm en inhoud.

  2. Mooi dat dit in Sliedrecht zo georganiseerd kon en mocht worden. Goede woorden en prachtige muzikale bijdragen. Wat een talenten hebben we in het dorp! Dank aan iedereen die meewerkte en aanwezig was, in het bijzonder het bestuur van het Baggerfestival!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld