Participatie-overleg Watertorenterrein vroegtijdig afgebroken om e-mail

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Een bijeenkomst van de participatiegroep Watertorenterrein, die maandagavond 23 december 2019 voor de tweede keer bij elkaar was nu in partycentrum De Lockhorst, is vroegtijdig afgebroken. Na drie kwartier kwam er een stemming onder de aanwezigen. Aanleiding was een ontvangen e-mail uit het gemeentekantoor, die Simon Kadijk (Stichting Rivierdijk wijkt niet) had ontvangen, maar niet voor hem bestemd was.

Het watertorenterrein. Inmiddels zijn daar hekken verwijderd en veel bossage en kleine bomen weggehaald. (Archieffoto  Martin Dekker / Sliedrecht24)

Deze e-mail was zo belastend en beschadigend voor hem, dat andere bewoners het voor hem opnamen. Zo’n dertig mensen waren op de avond aanwezig. De inhoud van de e-mail is niet bekendgemaakt. Kadijk vertelde dat de e-mail niet voor hem bestemd was en dat dit een fout was. Er is niet gezegd wie de afzender was, maar de e-mail kwam vanuit het gemeentekantoor. Kadijk verliet daarna de zaal en besloot niet meer deel te nemen aan het participatie-overleg. Volgens één van de bezoekers was ‘de sfeer daarna gedaald tot nulpunt’. Bewoners zeggen het vertrouwen te hebben verloren. 

Vertrouwen weg
Een stuurgroep die ermee belast is, gaat nu met de gemeente Sliedrecht en de projectontwikkelaar om de tafel zitten. Doel is het vertrouwen weer terug te winnen van de participatiegroep. “De zaak stinkt aan alle kanten en ik wil niet dat het binnenskamers blijft. Het zijn niet één of twee bewoners die klagen. We worden met een kluitje in het riet gestuurd”, laat één van de bewoners na afloop aan Sliedrecht24 weten.

Beverburcht
Het viel bewoners ook al tegen dat de projectontwikkelaar niet aanwezig was. Ook was geen vervanger gestuurd. Ook balen ze dat de beverburcht op het watertorenterrein is verwijderd, er van alles wordt gekapt en de gemeente volgens hen soms niet op de hoogte is. 

4 gedachten over “Participatie-overleg Watertorenterrein vroegtijdig afgebroken om e-mail”

  1. Het terrein wordt sluipenderwijs bouwrijp gemaakt.
    Alle flora en fauna vernietigt. Er huisden o a de groene en bonte specht,kerkuilen,ijsvogels en nog veel meer soorten.
    Vuil en afval wordt onder de grond gestopt .Dat kan meneer Guis blijkbaar doen als je met een Belgische aannemer werkt .
    En de gemeente kijkt de andere kant op net als jaren terug (denk aan de zandtransporten vanaf dit terrein).
    De omwonenden worden wéér genegeerd .

  2. Was een avondje van type ongelofelijk, wat moet er dan wel niet in die mail hebben gestaan dat de Heer Kadijk per direct niet meer mee doet aan het participatie proces?
    Ook het punt dat Guis bomen heeft gekapt zonder kapvergunning Bevers heeft verjaagt.
    Is er een ecologiche onderzoek gedaan? Nee uiteraard niet want daar had uitgekomen dat er uilen wonen en vleermuizen en bevers en vermoedelijk beschermde plantensoorten. dit temeer dat op de rivierdijk men nieuw wilde bouwen en daarvoor een vergunning moest aanvragen om een exoot te latenverwijderen.

    Waar blijft de consequentie vanuit de Gemeente,, of komt nu dat alle bomen zijn gekapt guis met de vraag om een vergunning!! dat zou pas echt schandalig zijn!!

    Vertrouwen was er niet en is bij deze wederom beschaamd dit is een goed uitgangspunt van de Gemeente en Guis om met de bewonders tot een goed plan te komen..

Plaats een reactie

*=Verplicht veld