Japans restaurant Oishi Fusion

Karter Joël Schouten (6) wordt klaargestoomd voor grotere wedstrijden

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Karten is voor Joël Schouten (6) uit Sliedrecht een grote hobby. Een passie! Twee jaar geleden begon hij met de sport en hij maakt zulke grote vorderingen dat hij sinds een half jaar deel uitmaakt van het team TK Racing, een veelbelovend Belgisch team. Daar kan hij zich goed ontwikkelen, want er zijn grote plannen. Hij wil hogerop en zoekt sponsoren. 

Begin dit jaar kreeg Joël Schouten een licentie en dispensatie om het hele jaar alle wedstrijden mee te doen. 

Het doel van Joël Schouten is om in 2020 Rookie Kampioen te worden bij het Belgisch-Nederlands kampioenschap en zelfs wedstrijden mee te gaan doen voor het Nederlands Kampioenschap (NK). Maar ook andere wedstrijden in Nederland, België en Luxemburg. En wie is er niet met karten begonnen? Juist, de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen! 

Trainen en conditie
Hij was dus nog maar vier jaar oud, toen hij voor het eerst het stuur van de kart vast mocht houden. “Ik doe niks liever dan elke weekend mijn helm opzetten in mijn kart gaan zitten om zo hard mogelijk te rijden. Topsnelheden van 98 km/h zijn voor mij een gewoonte. In het karten kan ik al mijn energie kwijt”, zegt Joël Schouten, die ervan overtuigd is dat hard werken, wordt beloond. Dat gebeurt niet alleen op de kartbaan. Hij is twee keer in de week te vinden in sportschool SMC Twight. Joël Schouten: “Onder begeleiding werk ik aan mijn uithoudingsvermogen en aangepast naar mijn leeftijd doe ik krachttraining, train ik evenwicht en reactievermogen.”
 
Sponsor nodig
Afgelopen seizoen wilde de Sliedrechtse karter aansluiting vinden achterin het veld bij het Belgisch-Nederlands kampioenschap. De leeftijd daar ligt tussen 9-12 jaar. Maar dat verliep zo succesvol dat Joël Schouten afgelopen wedstrijden zelfs bij de top 10 zat. Hij windt er geen doekjes om dat het een sport is, die centjes kosten. Afgelopen jaar betaalde zijn moeder dat en het team, maar dat is volgend jaar niet mogelijk. De jongen heeft op korte termijn één of meerdere sponsors nodig. Joël Schouten: “Ik wil het beste presteren en dat doe ik met de beste spullen. Doel is om het hoogst haalbare eruit te halen.”
 
Aanmelden
Mogelijk zijn er Sliedrechtse ondernemers die graag hun naam hangen aan het jonge karttalent. Wie meer informatie over Joël Schouten wil en financieel wil steunen, kan een e-mail sturen naar: msschouten@outlook.com Kleine en grote sponsors worden gewaardeerd. Volg Joël Schouten en zijn verrichtingen op Instagram (KartingJoël) en op Facebook (Joël Schouten). 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld