Japans restaurant Oishi Fusion

Pand Nic. Beetsstraat nu leer/werk- en activiteitencentrum Variant Sliedrecht

SLIEDRECHT – Daar waar onder meer het Centrum voor Jeugd en Gezin was gehuisvest en baby’s voor de prikjes gingen toen het nog consultatiebureau was aan Nic. Beetsstraat 6 zit nu Variant Sliedrecht van Gemiva SVG Groep. Zij bieden activiteiten op maat aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

Het pand is enige tijd geleden opgeknapt en verhuurd door de gemeente Sliedrecht aan Gemiva SVG Groep. Er zit nu een kleinschalig leer/werk- en activiteitencentrum. Bij Variant Sliedrecht wordt wekelijks op dinsdag taal- en rekenles gegeven door Prago. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In Variant Sliedrecht komen ook mensen met een GGZ-achtergrond en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Variant Sliedrecht zijn drie groepen activiteiten. 

Keramiek
Hier komen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel voor creatieve activiteiten met klei en glazuur. De producten die bij Keramiek gemaakt worden, worden verkocht op de locatie zelf of in cadeauwinkel Gemivaria van de Gemiva-SVG Groep in Dordrecht. Regelmatig vinden exposities plaats van de soms zeer kunstzinnige uitingen.

Service- en creagroep
Hier komen dagelijks mensen met een beperking voor allerlei vormen van handvaardigheid. Soms werken zij ook voor externe opdrachtgevers aan inpakwerk voor bedrijven. Op dinsdag en donderdag zijn er kook- en bakactiviteiten. Op aanvraag verzorgen cliënten externe cateringactiviteiten in het dorp. Cliënten gaan ook de wijk in om zwerfafval te verwijderen (zappen). Eens per maand verzorgen organiseren cliënten en begeleiders voor belangstellenden een creatieve workshop in de bibliotheek van Sliedrecht.

Print en design
Printwerk, kopieerwerk en typewerk voor particulieren, instellingen en bedrijven met het ontwerpen en vervaardigen van visitekaartjes, het kopiëren, rapen en inbinden van boekjes, het vernietigen van oude documenten, het maken van kaarten, kalenders, placemats én dia’s scannen en omzetten tot een digitaal bestand.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld