Overwinning Oranje op EK wordt uitbundig gevierd; naar halve finale

SLIEDRECHT – Toeterend door de straten, met iets meer gas dan normaal en een Nederlandse driekleur uit een achterraam. Op sommige plaatsen werd vuurwerk afgestoken. Dat was zaterdagavond 6 juli 2024 het beeld in Sliedrecht, maar ook in veel andere gemeenten. Supporters van het Nederlands Elftal vierden de overwinning op Turkije op het EK in Duitsland op een manier, zoals we dat van de Turken gewend zijn.

Deze drie Syrische Nederlanders waren door het dolle heen. De driekleur op hun wangen. “Wij zijn voor Nederland, hoor!”, riepen ze terwijl, ze voor de 24-auto de vlag tonen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Nederland won de wedstrijd van Turkije met 2-1. Lange tijd stond er een 0-1 op het scorebord, totaan de zeventigste minuut. Zes minuten later was het weer raak voor Oranje (door een eigen doelpunt van een Turkse speler in een wat rommelig strafschopgebied). Na dat tweede doelpunt ging het dak eraf. Zeker op plaatsen waar met groepen werd gekeken zoals in de horecazaken.

4 gedachten over “Overwinning Oranje op EK wordt uitbundig gevierd; naar halve finale”

  1. Ik begrijp dat vuurwerk een ergenis is, vooral voor huisdieren.
    Wekelijks wordt trouwens vuurwerk afgestoken.
    Maar vuurwerk afsteken mag nooit op een balkon. Dat is zo gevaarlijk.

  2. Fijn als er gevierd kan worden, maar moet er meteen vuurwerk aan te pas komen? Het was slechts de kwartfinale. En als je dan zo nodig moet knallen graag in je eigen achtertuin of op je eigen balkon.

  3. Leuk dat je deze foto kon maken Peter. Gelukkig verliep de avond vredig in Sliedrecht zoals ik begrijp. Zo kan het ook!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld