Oudere man gaat met kinderen door het ijs

SLIEDRECHT – Bij de wiel aan het einde van de Rembrandtlaan is woensdag 10 februari 2021 een oudere man met een drietal kinderen door het ijs gegaan. De man was met de kinderen op het ijs terechtgekomen. Het is goed afgelopen! Dat melden ooggetuigen aan online krant Sliedrecht24. 

De Wiel waar het incident zich afspeelde. (Foto via Sander Mijnster)

De kinderen waren volgens ooggetuigen tussen drie en zes jaar oud. Vermoedelijk ging het om een opa en zijn kleinkinderen. Ze gingen van de dijkhelling de wiel op. Mogelijk schoten ze door en zakten ze door het ijs. Direct kwam de oudere man in actie met hulp van een groep jongeren. Door het adequate optreden, konden de kinderen in een auto gezet worden, kregen ze jassen, truien en handschoenen aangeboden en zijn ze naar huis gegaan. 

Dinsdag
Op dezelfde plaats was er dinsdag 9 februari 2021 ook een incident. Toen kon een meisje (2) worden gered, toen een slee op het ijs kwam en in het water terechtkwam. Het kindje hing nog maar net met haar hoofdje boven water. Ze is veilig uit het water gekomen mede dankzij mensen die hielpen bij het ongeluk. Een man sprong zelfs het ijs in. Samen met de moeder kon het meisje worden gered. De speelplaats bij de wiel vinden sommige mensen gevaarlijk voor sleeërs.

9 gedachten over “Oudere man gaat met kinderen door het ijs”

 1. Wat oordelen mensen toch snel,Betty en Kees,wat voor de een heel gewoon is en geen waarde heeft,kan voor een ander heel veel emotionele waarde hebben.
  Denk eens verder na,voordat je een oordeel geeft

 2. Inderdaad. Dat de eigenaar van de muts zich hier nog openlijk druk over durft te maken. Ga bij de Zeeman voor een paar euro een nieuwe kopen. En sterkte voor de kindjes en hun opa, wat zullen ze het koud gehad hebben en wat zullen ze geschrokken zijn!

 3. Meneer Lagewaard, waarom noemt u dit ophef? Dat klinkt erg negatief, waarmee u dus eigenlijk zelf ophef maakt over het artikel. Volgens mij wordt hier gewoon op normale toon, een normale vraag gesteld. Wie weet wat voor persoonlijke waarde de muts heeft… De eigenaar is juist behulpzaam geweest en kan zich dus misschien wel beter inleven in de slachtoffers dan u.

 4. Dat begrijpen we heel goed Kees en het is ook geen verwijt. De ophef komt niet van mij, maar geprobeerd om de feiten te verhalen omdat er door dat al eerder incident daar was.Sommige tekst zoals beschreven klopt niet en hebben we zo niet aangegeven. Mogelijk dus 2 voorvallen door elkaar gehaald.
  Het is voor ons niet zomaar een muts….(daar al eens aangedacht)
  Vandaar de poging om um terug te krijgen.

 5. Wat een ophef voor zo’n MUTS, leef U zelf eens in in de slachtoffers van dit hachelijke avontuur misschien weten ze niet eens van wie ze de MUST gekregen hebben en als er geen label aanzit met een adres is het moeilijk zoeken naar de eigenaar !

Plaats een reactie

*=Verplicht veld