Oud-apotheker De Groot overleden

SLIEDRECHT – Voormalig apotheker Kees de Groot (82) is in de nacht van donderdag 31 januari 2019 op vrijdag 1 februari 2019 overleden. Dat maakt zijn familie zaterdagavond 2 februari 2019 bekend. De Groot woonde de laatste jaren in Hof van Sliedrecht. Hij was jaren een bekend gezicht in Sliedrecht.

Kees de Groot vestigde sinds begin jaren ’70 in Sliedrecht en was ruim 25 jaar apotheker (Oosterbrug). (Foto familie De Groot)

De familie De Groot vestigde zich in 1974 in Sliedrecht. “Hij moest stoppen in 2001 als eerste apotheker. Hij is toen nog één of twee jaar doorgegaan om de opvolgers te helpen”, zegt zijn zoon Bart de Groot zaterdagavond tegen Sliedrecht24. Onverwacht raakte Kees de Groot de afgelopen tijd verzwakt, terwijl het aanvankelijk leek dat het weer de goede kant met hem op ging. De Groot had de ziekte van Alzheimer.

Sportief
Kees de Groot was jaren een actieve en sportieve man. Hij maakte fietsvakanties vanuit Sliedrecht naar Zuid-Europa. Hij fietste zeker vijftien jaar vanuit Sliedrecht naar Amersfoort, waar één van zijn zoons een apotheek had. Daar ging hij dan maandag, dinsdag en woensdag mee helpen. Donderdag fietste hij weer terug naar Sliedrecht. Was hij niet op de fiets te vinden, dan pakte hij de motor of de auto, in die volgorde. Een hekel had hij aan lopen. De vrouw van De Groot overleed vorig jaar april in verpleeghuis Waerthove.

Condoleance
De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden op woensdag 6 februari om 13.30 uur in uitvaartcentrum ‘De Drechtstreek’, Jan Steenstraat 71 te Sliedrecht. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn tot 15.30 uur in het uitvaartcentrum. De crematie zal in stilte plaatsvinden.

3 gedachten over “Oud-apotheker De Groot overleden”

  1. Van harte gecondoleerd. Vele jaren hebben Cees en ik goed samengewerkt. Hij was gepassioneerd.
    Sterkte voor de toekomst.

  2. Gecondoleerd met het overlijden van Kees. Veel sterkte voor de komende tijd

Plaats een reactie

*=Verplicht veld