Merwede/Multiplaat1 ziet wedstrijd tegen RWA1 eindigen in gelijkspel

SLIEDRECHT – In sporthal De Stoep is zaterdagavond 2 februari 2019 de wedstrijd tussen de Sliedrechtse Korfbalclub Merwede/Multiplaat1 en RWA1, de korfbalvereniging uit Poortugaal, gespeeld. Het werd 16-16.

De vorige ontmoeting tussen RWA en Merwede/Multiplaat was een spannende en een waar doelpuntenfestijn. Ook dit keer was het een spannende wedstrijd, ditmaal zonder winnaar. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Vanaf minuut één was duidelijk dat de ploegen na de vorige ontmoeting de verdediging aangescherpt had. Beide ploegen hadden in het begin moeite om goede aanvallen op te zetten en onder de druk van de verdedigers uit te komen. Uiteindelijk was het RWA dat een 0-2 voorsprong kon nemen. Merwede/Multiplaat knokte zich weer langs RWA en nam nu zelf de 3-2 voorsprong. Zo zag het spelbeeld van de gehele eerste helft eruit. Merwede/Multiplaat kon nog een gaatje van 2 slaan vlak voor rust, maar het laatste antwoord was van RWA waardoor de kleedkamers opgezocht werden bij een stand van 9-8.

Verdedigende druk
Na rust kon Merwede/Multiplaat in de eerste aanval gelijk weer het gaatje van 2 slaan. Echter was het in de volgende 5 minuten RWA dat de klok sloeg. Zij bogen een achterstand om in een 10-11 voorsprong waardoor het kat- en muisspel gewoon weer verder ging zoals in de eerste helft. Beide ploegen moesten hard werken voor elke aanval. De verdedigende druk was enorm waardoor beide ploegen moeilijke schoten moesten nemen.

Nog één aanval
Met nog een halve minuut te spelen stond Merwede/Multiplaat een doelpuntje voor maar moest toch nog een treffer incasseren. De thuisploeg kreeg nog één aanval om toch de winnende te maken de bal wilde niet meer vallen. De zoemer ging bij een stand van 16-16. Zaterdag 9 februari 2019 staat er weer een wedstrijd in Zeeland op het programma. Merwede/Multiplaat mag dan op bezoek bij Tjoba. Wedstrijd begint om 19.15 uur in Goes.