Organisatie Dordrecht Pride wil regio actief bij evenement betrekken

DORDRECHT / SLIEDRECHT – De Pride Walk is een belangrijk onderdeel van achtste editie van de Dordrecht Pride. Die wordt zaterdag 2 september 2023 voor de vierde keer georganiseerd en via de vervoerders wordt voor de eerste keer ook de regio er actief er bij betrokken. Voor een bezoeker uit Sliedrecht kan het bezoek beginnen vanaf de waterbus of als je de bus instapt.

Alle deelnemers dragen uit dat iedereen gelijk is in onze regio, dat iedereen op ieder moment veilig zichzelf moet kunnen zijn. Organisaties en sportverenigingen worden uitgenodigd deze boodschap uit te dragen tijdens de Pride Walk. (Stockfoto)

Waterbussen varen de eerste zaterdag van september met een regenboogvlag en regionaal vervoerder Qbuzz brengt de bezoekers uit de regio voor de Pride gratis naar Dordrecht op vertoon van een regenboog-accessoire. De organisatie van het evenement spreekt van een unieke samenwerking met de vervoerders.

Stadhuis
Tijdens dé Pride van onze regio wordt diversiteit gevierd en wordt er tegelijkertijd een krachtig signaal afgegeven voor meer LHBTI- acceptatie. In Dordrecht komt iedereen om 16.00 uur samen, waar na een toespraak van de Dordtse wethouder Chris van Benschop (GroenLinks) van Inclusiviteit, Diversiteit & Kansengelijkheid gezamenlijk de Pride Walk richting het stadhuis wordt gelopen. Rond het Stadhuis is er de hele dag Dordrecht Pride met o.a. een Roze Markt met veel leuke fashion en handmade- producten. Tevens geven veel organisaties daar voorlichting zoals stichting Wijdekerk en politienetwerk Roze in Blauw. Ook kunnen bezoekers trouwen voor één dag in het stadhuis en zijn er veel optredens van o.a. Karin Bloemen, Dave Dekker en Antje Monteiro.

Tekst gaat verder onder foto.

Allesbehalve vanzelfsprekend
Ook zijn er deze dag speciale Roze stadswandelingen en rondvaarten door de stad tegen een zeer gereduceerd tarief. Langs de Spuiboulevard voor het stadskantoor is er de buiten-expositie Oud Roze te zien. Fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans staat met Oudroze stil bij de generatie die de homo-emancipatie tot stand bracht, waardoor de huidige lhbti+ gemeenschap een vrijheid heeft die allesbehalve vanzelfsprekend is en die actief moet worden onderhouden. Wanneer het programma op het Stadhuisplein bijna afgelopen is, opent Bibelot haar deuren voor de Fruity X Dordrecht Pride Afterparty – Here And Queer en gaat het Pride-feest nog door tot in de kleine uurtjes. Er zijn optredens van Yaro Mila, Fata Boom en Josie RK. Tickets zijn hier online verkrijgbaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld