Opvoeding week lang in de schijnwerper

SLIEDRECHT – Voor de vijfde keer op rij wordt van 5 t/m 11 oktober de ‘Week van de Opvoeding’ gehouden in verschillende gemeenten in Nederland, waaronder Sliedrecht. Het thema is ‘Geef me de vijf!’

De speciale uitgave van het Centrum voor Jeugd & Gezin valt deze week bij iedereen in Sliedrecht in de bus. (Foto Centrum voor Jeugd & Gezin)

De week draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Elke dag zijn er in Sliedrecht deze week activiteiten. Deze staan met de tijden op onze pagina agenda. Toch sommen we de verschillende momenten hieronder voor u op. 

Maandag
Maandag 5 oktober 2015 gaat de week van start met een ‘Kids & Koffie’ in de kinderboerderij van het Burgemeester Feitsmapark. In de avond is er een cursus ‘Ouder-Kind-Hechting’ in het Centrum voor Jeugd & Gezin aan de Nicolaas Beetstraat en er is een avond over leren fietsen voor kinderen met het syndroom van Down in het Medisch Centrum, Havenkwartier aan de Wilhelminastraat. 

Dinsdag
Op dinsdag 6 oktober 2015 is de symposiumdag. Er wordt een symposium georganiseerd voor ouders / begeleiders van kinderen van 0 tot 12 jaar in het Medisch Centrum, Havenkwartier aan de Wilhelminastraat over alle aspecten van eten en drinken. Ook is er mini-symposium met als thema ‘Begrip voor en grip op pubers’ in het Griendencollege aan de Prof. Kamerling Onneslaan.

Woensdag
Op deze dag zijn er drie activiteiten. Woensdag 7 oktober 2015 is er een activiteitenmiddag op de kinderboerderij Burgemeester Feitsmapark voor alle inwoners van Sliedrecht. Daar is ook een ‘Kids Bootcamp’ en in de Sliedrechtse bibliotheek ‘LEGO Mindstorms’ voor kinderen van 7 tot 12 jaar, robots van LEGO programmeren. Een workshop van HET LAB uit Rotterdam.

Donderdag
Home-start organiseert op donderdag 8 oktober 2015 een ‘Integratiediner’ voor alle ouders in het Centrum voor Jeugd & Gezin aan de Nicolaas Beetstraat. Een kleinschalig diner, waarbij ouders zelf een gerecht uit hun land van herkomst koken, samen eten en elkaar leren kennen. Ook is er die dag een speciale bijeenkomst voor ouders over softdrugs gebruik en experimenteer gedrag van jongeren bij Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht aan de Stationsweg. In de avond is er in Medisch Centrum, Havenkwartier aan de Wilhelminastraat een symposium over eet- en drinkgedrag van pubers, leeftijd vanaf 12 jaar. Er zijn die avond diverse workshops door een logopediste, voedingsdeskundige, psycholoog, kinderfysiotherapeut e.a. Voor de jongeren is er de workshop ‘Lekker gezond, als je goed voor jezelf zorgt, straal je dat uit’ en wat dacht je van de sportworkshop ‘Fitness en dans’. 

Vrijdag 
Op vrijdag 9 oktober 2015 staan er geen activiteiten gepland. 

Zaterdag
Voorlezen is belangrijk en fijn. Daarom is er zaterdag 10 oktober 2015 ‘Boekstart’ voor ouders met jonge kinderen. Op deze bijeenkomst ontdek je tijdens een interactieve workshop ‘Voorlezen’ met liedjes en versjes hoe voorlezen voor je nog kleine zoon of dochter nog leuker wordt. 

Zondag 
De ‘Week van de Opvoeding’ wordt op zondagmiddag 11 oktober 2015 afgesloten met een peuter- en kleuterdienst in de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat. De viering in de kerkzaal is volgens de organisatie helemaal afgestemd op de leef- en belevingswereld van peuters en kleuters met als thema ‘Geef me de vijf!’. Eigentijdse, christelijke liedjes, verhalen en doe-activiteiten. Na afloop voor de kinderen limonade met wat lekkers. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld