Opnieuw moeizame zege Sliedrecht

SLIEDRECHT – Weer had Sliedrecht zaterdagmiddag 12 september 2015 de grootste moeite om de overwinning over de streep te trekken. Na een uur spelen met 2-0 leiden en dan tegen 10 man komen te staan bleek nog geen garantie voor een makkelijke overwinning. Uiteindelijk werd in de voorlaatste minuut de bevrijdende 3-2 binnengeschoten en kon trainer van Loon opgelucht ademhalen.

Sliedrecht speelde zaterdag hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. (Foto Sliedrecht24 / Joop Hartog)

“Tot de 2-0 was ik tevreden over het spel en hadden we de wedstrijd ook onder controle. Na de rode kaart van een tegenstander hebben we weer niet gecontroleerd de wedstrijd afgemaakt” blikte de trainer terug. “Veel te onrustig aan de bal. Dat heb ik hier vorig jaar meegemaakt en nu nog steeds. Ik weet niet wat dat is, die knop moet een keer om”.

Buitenspel
Na 12 minuten leek Sliedrecht al op achterstand te komen. Scheidsrechter Vriesenga had al naar de middenstip gewezen, maar het doelpunt van Zuidvogels werd op aangeven van assistent scheidsrechter Bart Hilt (zelf ook scheidsrechter – red.) wegens buitenspel alsnog afgekeurd. Een gelijkopgaande eerste helft leverde aan beide zijden wat kansjes op waarbij Sliedrecht de beste mogelijkheden op een openingstreffer had. Die kwam er ook, want een prima vrije trap van Stefan van Dam twee minuten voor rust werd fraai ingekopt door de inkomende Paul Scheurwater
(1-0)

Rode kaart
Na de pauze werd Danny Struik, die het moeilijk had tegen zijn tegenstander en al een gele kaart had gekregen, vervangen door Tim van Stek. Tien minuten onderweg in die tweede helft werd een goede assist van Luciano van Harlingen binnengelopen door Dennis Verhoef (2-0) en leek Sliedrecht op rozen te zitten. Zuidvogels wisselde een middenvelder in voor een aanvaller en ging wat meer met lange ballen op de sterke spitsen spelen. Toen na een uur Tim Horsmeier wegens een te zware tackle rood kreeg werd het voor Sliedrecht (normaal gesproken-red.) wat gemakkelijker, maar niets was minder waar. De blauw-witten hadden de grootste moeite om de bal in de ploeg te houden en gingen steeds verder achteruit lopen. Uiteindelijk gaf de scheidsrechter na een overtreding in het 16-meter gebied een strafschop aan de bezoekers die door Arjen Boekweit hard werd ingeschoten (2-1).

Ineens op de slof
Shurnell Francois kwam voor Jordy de Jong, in de hoop met wat vers bloed snelheid in de tegenstoten te krijgen. In die fase ontbrak het Dennis Verhoef aan dat kleine beetje geluk toen hij een schoenlengte tekort kwam bij een pass van Shurnell Francois. Aan de andere kant ontstonden er hachelijke momenten voor het Sliedrecht-doel en bij een scrimmage kon opnieuw Arjen Boekweit in de 81e minuut 2-2 binnenschieten. Michael Potkamp kwam voor de moegestreden Stefan van Dam en Sliedrecht zette aan voor een slotoffensief. Eén minuut voor tijd kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Paul Scheurwater die hem ineens op de slof nam en de winnende 3-2 liet aantekenen. “Normaal ben ik helmaal niet zo’n afronder, maar deze zat er wel lekker in. Niet geschoten is toch altijd mis” keek de noeste middenvelder glunderend terug. En zo werd Paul Scheurwater de “Man of the match” in een wedstrijd waarin Sliedrecht (weer) wonderbaarlijk puntverlies kon voorkomen. Zaterdag 19 september 2015 speelt Sliedrecht in Soest tegen VVZ’49. Aanvang 14.30 uur.

Tweede team
Het 2e team van trainer/coach Hanno v.d. Herik speelde een thuiswedstrijd tegen Almkerk 2. Met 2 doelpunten van Kenny Stuy v.d. Herik wisten de beloftes deze wedstrijd met 2-0 te winnen, waarin zij veruit de betere ploeg waren, maar verzuimden om meer doelpunten te scoren.