Opbrengst van aardbeienactie gaat naar Stichting Vlinderkind

SLIEDRECHT – Het is inmiddels een jaarlijkse traditie. De familie De Jong aan Rembrandtlaan 207 zet zich in voor de Stichting Vlinderkind, kinderen bij wie Epidermolysis Bullosa (EB) is vastgesteld. Zaterdag 5 juni 2021 worden er tussen 09.00 – 11.30 uur aardbeien op het genoemde adres verkocht voor dit goede doel. Wel vooraf bestellen en betalen.

Een bakje aardbeien kost € 3,50. Drie bakjes voor € 10,–. Voor het bezorgen komt er nog € 2,– bij. De aardbeien moeten vooraf worden besteld, omdat het daarna coronaproof kan gaan. Als je de bestelling doet op tel. 06 – 48027018 ontvang je een betaalverzoek.

EB is een erfelijke, zeer ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, is verstoord. Door de wrijving tussen de ‘loszittende’ huidlagen ontstaan er blaren en ontvellingen. Ondraaglijke pijn en jeuk zijn daarvan o.a. het gevolg. Stichting Vlinderkind zet zich in voor EB en de familie De Jong voelt zich nauw met de stichting verbonden. “Omdat ons lieve kleindochtertje Daniëlle een vlinderkind is”, vertelt Ineke de Jong.

Kinderactie
Er zijn ook kinderen die mee kunnen doen door bijvoorbeeld lege flessen op te halen. De opbrengst van deze actie kan de eerste zaterdag van juni worden gebracht naar Rembrandtlaan 207 t.b.v. Stichting Vlinderkind. De Jong: “We willen hier een ‘kinderactie’ van maken. We zetten een collectebus van Vrienden van Vlinderkind-stichting Vlinderkind neer waar je het geld in kan doen. We maken er die zaterdag een gezellig momentje van om 10.00 uur.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld