Japans restaurant Oishi Fusion

Ontwerpers aan de slag voor stedenbouwkundig plan Watertorenterrein

SLIEDRECHT – Het ontwerpproces voor een stedenbouwkundig plan voor het Watertorenterrein in Sliedrecht kan starten. Dat maakt Watertoren B.V. maandag 18 mei 2020 bekend. De aandachtspunten daarvoor zijn vastgesteld door de Stuurgroep Watertorenterrein.

In het najaar moet er een schets liggen voor het gebied tussen de rivier de Merwede en de Rivierdijk. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

De aandachtspunten voor het stedenbouwkundig plan voor het Watertorenterrein zijn gebundeld in het zgn. Programma van Aandachtspunten. Dit Programma komt voort uit diverse gesprekken en bijeenkomsten met belanghebbenden en de participatiegroep Watertorenterrein.

Aan de slag
Bewoners en bedrijven van de Rivierdijk, de Historische Vereniging Sliedrecht, de Stichting Sliedrecht Groen en andere betrokkenen hebben nagedacht over thema’s als ‘de rivier’, ‘visitekaartje van Sliedrecht’ en ‘wonen en leven’. De herontwikkeling van de Watertoren maakt ook deel uit van het programma. De ontwerper, West8 Urban Design and Landscape Architecture uit Rotterdam, kan nu aan de slag. Watertoren B.V. presenteert naar verwachting in oktober 2020 de eerste schetsen.

1 gedachte over “Ontwerpers aan de slag voor stedenbouwkundig plan Watertorenterrein”

  1. Als dit programma van aandachtspunten net zo snel werken als project De Windroos op het Burgemeester Winklerplein kunnen we dan in het jaar 2030 de eerste actie waarnemen? Dan is er sprake van een soap en denk ik dat de watertoren dan wel slooprijp is. Dan passen er wél meer woningen op het perceel grond!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld