Ontmoeting met familie Volker tijdens lezing in Nationaal Baggermuseum

SLIEDRECHT – Remco van der Ven, zeer betrokken bij hét Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204, geeft zaterdag 5 november 2022 een lezing over de familiegeschiedenis van de familie Volker en het ontstaan van het baggerbedrijf. In het museum begint de lezing om 12.00 uur; inloop vanaf 11.30 uur. 

De familie Volker in de tuin van het woonhuis Molendijk 181, aan de overzijde van Nationaal Baggermuseum, kantoor Molendijk 208. De foto moet zijn gemaakt in 1892. (Archieffoto Nationaal Baggermuseum)

Philipp Võlker werd in 1730 in Niederelsungen, in de buurt van Kassel, geboren en hij kwam op 15-jarige leeftijd via Zwolle in Sliedrecht terecht. Daar trouwde hij met Pleuntje Meijer. Philipp Võlker werd in Sliedrecht al snel Flip Volker genoemd en was de voorvader van Adriaan Volker, oprichter van Baggermaatschappij Volker in 1854. Na afloop van de lezing neemt Van der Ven de aanwezigen mee voor een uniek kijkje achter de schermen in het oude kantoor van Volker, waar hij als 21-jarige zijn loopbaan begon. Na de lezing is het museum geopend voor publiek. Wie beschikt over een Museumkaart heeft gratis toegang. 

Kosten en aanmelden
De kosten voor de lezing, inclusief één consumptie, bedragen € 6,– p.p. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: reserveringen@baggermuseum.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld