Bladkorven alleen bedoeld voor bladeren en niet voor takken of gft-afval

SLIEDRECHT – Op verschillende plaatsen in wijken heeft de gemeente Sliedrecht bladkorven neergezet, waar veel blad van gemeentelijke bomen in particuliere tuinen terechtkomen. Deze korven zijn alleen om bladeren in te gooien en niet bedoeld voor takken, groente-, fruit- en tuinafval en etensresten. 

De bladeren moeten dus afkomstig zijn van gemeentelijke bomen, dus niet uit privétuinen. Als een korf niet of nauwelijks wordt gebruikt, of als een korf voor andere doeleinden wordt gebruikt, wordt deze verplaatst. De bladkorven worden regelmatig geleegd. (Foto gemeente Sliedrecht)

In parken, groenstroken en plantsoenen mag het blad langer blijven liggen. In beplanting wordt het vaak niet verwijderd omdat het blad hier voor schuilgelegenheid, bescherming en voedsel voor de beplanting zorgt.

Vol melden

“Bij misbruik, vandalisme wordt de korf verwijderd. Bij diefstal wordt geen nieuwe korf meer teruggeplaatst”, bericht de gemeente Sliedrecht. In december worden de bladkorven weer weg gehaald. Is een bladkorf toch vol, dan vraagt de gemeente om een melding te maken via de gemeentelijke website of de Fixi-app. 

Legen
Groente-, fruit- en tuinafval moet in de groene container voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten. In november worden ook de groene containers elke week geleegd. Van december tot en met maart is dit om de week. 

Gratis extra container
Wie behoefte heeft aan een extra container of een grotere groene container mag contact opnemen met het Milieupark, tel. 0184-495937 of kan een e-mail sturen naar gemeente@sliedrecht.nl De container wordt dan gratis afgeleverd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld