Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Onthulling en overdracht kunstwerk BaggerBeeld aan Ouverture

SLIEDRECHT – Vrijdag 25 september 2020 om 16.00 uur is de onthulling en overdracht (aan de gemeente Sliedrecht) van het kunstwerk BaggerBeeld. Dat gebeurt in het bijzijn van wethouder Ed Goverde (PvdA) van Cultuur. 

Ontwerper van het kunstwerk is Maarten de Winter en het staat bij de Ouverture in Baanhoek-West, nabij de afslag / oprit naar de snelweg A15. Het kunstwerk is opgebouwd uit ijzeren baggerpijpen op een voet van zetstenen, die worden toegepast bij kust- en oeverwerken. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Vanwege de praktische capaciteit van de locatie en de geldende corona-maatregelen kan slechts een beperkt aantal genodigden aanwezig zijn bij de onthulling en overdracht.

Baggerhistorie
In 2015 schreef de gemeente een ontwerpwedstrijd uit voor een kunstwerk dat Sliedrecht herkenbaar maakt bij binnenkomst van het dorp. Eén van de prijswinnende ontwerpen was het kunstwerk van Maarten de Winter. Hij liet zich inspireren door Sliedrecht als bakermat van de mondiale baggerindustrie. Afgelopen jaren en maanden heeft een commissie van initiatiefnemers zich ingespannen om het kunstwerk BaggerBeeld te realiseren. 

3 gedachten over “Onthulling en overdracht kunstwerk BaggerBeeld aan Ouverture”

  1. Aan de westzijde van de toegangsweg naar het vliegveld Rotterdam The Hague Airport staat al vele jaren in een waterpartij een kunstwerk van min of meer gelijke strekking…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld