Online training effectief besturen voor verenigingen en stichtingen

SLIEDRECHT – Het vrijwilligerspunt van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht organiseert maandagavond 14 december 2020, 11 januari en 1 februari 2021 een onlinetraining ‘Wat is besturen en hoe ben ik zo effectief mogelijk?’. Deelname is kosteloos. Steef van den Boom, bekend van het Lokaal Sportakkoord, geeft de cursus. Hij heeft jarenlange ervaring met het ondersteunen van verenigingen. 

Allerlei vraagstukken passeren tijdens de online cursus de revue van aanpak vrijwilligersproblematiek tot het opstellen van lange termijn beleidsplannen. Het begeleiden van fusies tussen verenigingen en effectief en met plezier besturen van een vereniging. (Stockfoto)

In drie online-, avonden krijgen verenigingen en stichtingen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op het gebied van besturen.

Programma
De eerste avond in december is zeer geschikt voor nieuwe bestuursleden of net benoemde bestuursleden die zich verder willen verdiepen in besturen en degene die zich alvast wil voorbereiden op een bestuursfunctie in de toekomst. Aan de orde komt wat besturen van een vereniging of stichting inhoudt. Wat heb ik nodig om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan? ​De andere twee avonden zijn zo ontwikkeld dat bestuurders aan kunnen haken, die al langer bestuurslid zijn. Er wordt dan ingestoken op effectiviteit en het ontwikkelen van korte en lange termijnplannen. Ben je nog geen bestuurslid maar heb je wel de wens om je te ontwikkelingen op bestuurlijk gebied dan ben je van harte welkom om mee te doen. Op de laatste avond krijgen nieuwe potentiële vrijwilligers de mogelijkheid om kennis te maken met de vrijwilligersvacatures die er zijn en te verkennen welke inhoudelijke rol er bij hen past.

Aanmelden
Wie wil deelnemen, moet zich daarvoor opgeven. Aanmelden kan bij de coördinator van het vrijwilligerspunt van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, e-mail: [email protected]​ of door haar te bellen met tel. 0184 – 420539​.

1 gedachte over “Online training effectief besturen voor verenigingen en stichtingen”

  1. Misschien ook een idee voor het college en de raad, zij kunnen zeker ook wel wat bij- en herscholing gebruiken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld