Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De redactie van online krant Sliedrecht24 bericht dagelijks over de coronamaatregelen in Sliedrecht. In dit liveblog van donderdag 19 november 2020 het laatste nieuws over het coronavirus, ontwikkelingen en reacties. Dit artikel wordt de hele donderdag aangevuld.

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: [email protected]

20.00 uur:

07.31 uur:
Medewerkers van zorginstelling ASVZ hebben als hart onder de riem, hun flexibiliteit en als bedankje voor hun inzet in deze coronatijd een cadeaukaart gehad ter waarde van vijftien euro. Ze kunnen deze vanaf vandaag, donderdag 19 november 2020, besteden bij BOL.com

07.30 uur: 
Morgen, vrijdag 20 november 2020, is het de ‘Dag van de Ondernemer’. Maar die gaat niet door vanwege de coronacrisis. Dat maakt de gemeente Sliedrecht donderdag 19 november 2020 bekend. Vorig jaar zette de gemeente op die dag Vlot Logistics en Verhuizingen, The Hub Company, Melson Groep en Get Healthy in het zonnetje als ‘bedrijf van het jaar’.

Dit was in 2019 bij Get Healthy, de sportschool van Glenn Hartog (midden), behaalde de eerste plaats in de categorie starters. Hij werd geroemd om zijn persoonlijke benadering en lef. Links accountmanager bedrijven Esther Smit van de gemeente Sliedrecht en rechts wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Economie en Marketing. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Deze ondernemersverkiezing had volgens de gemeente een mooie traditie moeten worden, maar helaas gooit corona roet in het eten. Wat de gemeente Sliedrecht betreft verdienen álle Sliedrechtse  bedrijven in deze moeilijke tijd een compliment en aanmoediging! In 2021 hoopt de gemeente opnieuw een Sliedrechts bedrijf van het jaar te kiezen.

07.18 uur:
Optisport Sliedrecht is blij dat vanaf vandaag, donderdag 19 november 2020, het bronbad De Lockhorst weer open mag met de nodige coronamaatregelen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. “Dit doen we voor u en onze veiligheid!”, schrijft Optisport op hun website.

Banenzwemmen kan doorgaan met de in achtneming van de 1,5 meter afstand onderling (inhalen is due niet meer toegestaan!). “Het wedstrijdbad zullen we in drie vakken opdelen, te weten baan 1 en 2, baan 3 en 4, baan 5 en 6. Via baan 1 heen en via baan 2 terug. Via baan 3 heen en via baan 4 terug. Via baan 5 heen en via baan 6 terug.” (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Van maandag t/m vrijdag van 07.00 – 08.00 uur zal er één vak voor de borstcrawlzwemmers zijn. Op zondag van 09.00 – 10.00 uur zal er ook één vak voor de borstcrawlzwemmers zijn. Ook met de doelgroepen moete we de anderhalve meter aanhouden. Wat wil dit zeggen voor de doelgroepen:

* Bij zwem je fit maximaal zestien personen
* Bij aqua’joggen maximaal zestien personen
* Bij aqua’float maximaal tien personen
* Bij Liz en Wes maximaal tien personen
* Bij alle overige doelgroepen maximaal achttien personen

Reserveren
Voor banenzwemmen gaat Optisport Sliedrecht vooralsnog niet reserveren. Vol is vol. Voor de doelgroepen dient er wel gereserveerd te worden. Reserveren kan alleen als je in het bezit bent van een 12-badenkaart. Er kan 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Je kan dan wel gewoon langskomen bij het zwembad, maar geen garantie dat er een plaatsje is? Vol is vol. “We snappen dat al deze veranderingen niet prettig zijn, maar helaas kunnen we niet anders. We zijn blij dat we weer open mogen. Laten we vooral gezond blijven en met elkaar en respect houden voor elkaar!”, aldus Optisport Sliedrecht. 

07.00 uur:

07.00 uur:

00.00 uur:
Het laatste corona-liveblog van woensdag 18 november 2020 vind je hier online.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld