‘Online krant Sliedrecht24 zeer bekend en bereik op sociale media blijft groeien’

SLIEDRECHT – Online krant Sliedrecht24 is in Sliedrecht na vijf jaar een begrip. “Het valt ons de afgelopen maanden op dat maar weinig mensen in Sliedrecht ons, Sliedrecht24, niet kennen. We worden zelfs soms afgekort met S24. Als dat gebeurt, dan weet je als redactie dat deze lezers de online krant als ‘zeer vertrouwd’ vinden. Dagelijks zien we vaste lezers, die ook nog eens verschillende keren op een dag inloggen voor het laatste nieuws!”, zegt eindredacteur Peter Donk dinsdag 4 augustus 2020. 

In juni 2020 bestond Sliedrecht24 vijf jaar. Uitgebreid is het eerste jubileum niet gevierd vanwege corona. In vijf jaar tijd zie je dat de online krant gegroeid is en de bekendheid verder toegenomen. Sliedrecht24 is door kinderziektes heen en een begrip in Sliedrecht. 

Donk: “Sliedrechters, in het dorp en waar ook ter wereld, weten ons te vinden. Elke dag, zeven dagen in de week, 24/7, zijn we actueel, oplettend en snel. Met een kleine redactie wordt elke dag nieuws en sportnieuws gebracht. Je ziet met name bij calamiteiten of een helikopter boven het Baggerdorp, dat het aantal bezoekers toeneemt. In nieuwsluwe maanden, ja die bestaan, is het aantal bezoekers minder. Maar we verheugen ons in steeds meer vaste lezers. Mensen die elke dag op Sliedrecht24 kijken en ons persoonlijk aanspreken. Dat is dan de redactie of een fotograaf.”

Sociale media
De lokale online krant beleeft op sociale media nog steeds groei. “Met name op Instagram Sliedrecht24 en op Facebook Sliedrecht24 komen er nog dagelijk nieuwe volgers bij. Op Instagram hebben we ruim 2500 volgers en op Facebook staat de teller op bijna 6700. Ik verwacht dat er nog geen einde aan de groei komt. Daarnaast is Twitter nog altijd populair, maar blijft op dit moment met 2265 volgers een beetje achter. Sliedrecht24. Sociale media, en we hebben er nogal wat, dragen bij aan de bezoekerscijfers. Wie adverteert bij ons wordt gezien. In een jaar komt je reclamebanner bij negen miljoen keer voorbij. Dus interessant!”

Coronatijd en toekomst
Het is nu zomervakantie. Voor Sliedrecht24 zijn het bizarre maanden geweest. Met een recordmaand aan bezoekers. In maart 2020 ging deze door het plafond. “Terwijl door de coronacrisis in die maand adverteerders begrijpelijk afhaakten, werden er ruim 738.000 pagina’s geopend. Je merkte dat veel mensen thuis werkten en regelmatig de online krant openden voor nieuws. We brachten ook dagelijks een corona-liveblog, er verschenen er ruim honderd. Elke dag weer brachten we het laatste nieuws rond het verschrikkelijke virus. Het is nu zomervakantie en wat rustiger. Wel trekt sinds juni 2020 de adverteerdersmarkt weer wat aan. Zolang het coronavirus er is en er geen medicijn is om het virus tegen te gaan, blijft het onzeker. Sliedrecht24 blijft bestaan, gratis het lokale nieuws brengen en wil verder groeien”, zegt Donk, die best groei-ambities heeft, “Dan denk ik aan de gemeente Gorinchem (Gorinchem24) en de gemeente Altena (Altena24). Goede journalisten uit die gemeenten mogen zich bij ons melden.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld