Onduidelijk waarom Goverde bieder GvP-locatie niet heeft genoemd

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Uit een e-mail van maandag 3 augustus 2020, 12.13 uur, (met een financieel voorstel) blijkt dat Crossing Borders Development B.V. en Crossing Borders Building Solutions B.V., gevestigd in Kerkstraat 10-12, een bedrag van € 650.000,– k.k. heeft geboden voor de locatie school Groen van Prinsterer aan de Frans Halsstraat. Waarom deze aanbieder niet door wethouder Ed Goverde (PvdA) van Ruimtelijke Ordening, Grondbeleid en Gemeentelijk Vastgoed in het openbaar tijdens een raadsvergadering (rond LEEF! als gegadigde) is genoemd en het genoemde bedrag van de bieder onder de pet is gehouden (zeker voor buitenstaanders – red.), is niet bekend. 

Welke bieders waren er nog meer? Verantwoordelijk wethouder Ed Goverde was er bij de behandeling van het onderwerp niet open over. Alleen kerkorganisatie LEEF! werd genoemd als potentiële gegadigde door Goverde voor de locatie Groen van Prinsterer. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Er is naast LEEF! niet in openbaarheid over andere aanbieders gecommuniceerd. En dat is vreemd omdat er dus zeker twee andere aanbieders zijn (ook Zorghuis Alblasserwaard – red.), die veel meer geld wil neerleggen voor de oude schoollocatie.

Veel vragen
Het roept verschillende vragen op. Stonden de plannen van de ontwikkelaar de gemeente niet aan? Waarom waren / zijn woningen daar niet gewenst? Waarom heeft verantwoordelijk wethouder Ed Goverde (PvdA) hier niet eerder melding van gemaakt in de gemeenteraad? Waarom stelde de gemeenteraad er geen vragen over? Wisten de politieke partijen dit? Zo ja, waarom dan geen vraag erover? De grond kan tenslotte veel meer geld opbrengen, blijkt nu. Waarom niet eerder in de stukken? Waarom komt dit nu pas bij beantwoording van art. 39 vragen van de inmiddels vertrokken fractievoorzitter Gerrit Venis (toen Geduld-2.0) naar buiten? Biedt LEEF! voldoende voor de locatie? Waarom zijn / worden ‘overbieders’ genegeerd? Zijn er afspraken gemaakt met LEEF!, die ook nog niet bekend zijn gemaakt? Waarom zoveel geheimzinnigheid door Goverde?

Presentatie
Er lag nota bene bij de gemeente Sliedrecht al een presentatie van Crossing Borders Development B.V. en Crossing Borders Building Solutions B.V.  voor de schoollocatie. Daar staat als datum maandag 29 juni 2020 op. De gemeente Sliedrecht weet dus al heel lang dat een veel groter bedrag dan door LEEF! is geboden voor deze bestemming. Ook dit is niet (naar buiten) gecommuniceerd.

Voorwaarden
Crossing Borders Development B.V. en Crossing Borders Building Solutions B.V. deed een aanbod van € 650.000,– k.k. onder voorwaarde dat de gemeente Sliedrecht de aanleg van het park, de beplanting, de paden en de bestrating voor haar rekening zou nemen. De ontwikkelaar zou medewerking moeten krijgen op het door hen beoogde bouwplan van minimaal 31 appartementen, een akkoord krijgen op de door hen voorgestelde parkeeroplossing en zij de grond konden afnemen na een onherroepelijke omgevingsvergunning. Verder onder voorwaarde dat de grond geschikt is voor een toekomstige woonbestemming, er geen asbest of andere milieubelastende materialen in de huidige bebouwing aanwezig is en de grond en de opstallen in de huidige staat worden geleverd. 

1 gedachte over “Onduidelijk waarom Goverde bieder GvP-locatie niet heeft genoemd”

  1. Ik was niet meer van plan te reageren want de moed is me in de schoenen gezonken. Maar omdat niemand reageert toch maar een reactie want het zit me echt dwars.
    Een PvdA wethouder die gewoon een keuze maakt heb ik geen moeite mee. Maar vertel dan direct het hele verhaal en wacht niet op WOB of artikel 39. Wees duidelijk dat het college heeft gekozen om misschien wel ruim een half miljoen te laten lopen om LEEF de kans te geven.

    Na het uit elkaar vallen van het college, Boerhaave- en nu GPS gebouw is dit het zoveelste gebrek aan transparantie….. en dat van een PvdA wethouder. En die partij neem ik het echt kwalijk. Ik vind dat PvdA onwaardig. Ik zie ze nooit reageren op dit soort zaken, ook niet op de eigen site maar dit ruikt echt naar de raad op het verkeerde been zetten (aftreden wethouder?) of, nog erger, de raad wist ervan.

    Beseft de politiek, raad en college, werkelijk niet dat dit stiekeme gedoe precies de reden is dat de overheid niet meer wordt vertrouwd?

    Daarom hierbij een verzoek: vertel precies wat er afgesproken is m.b.t. Boerhaave en GPS gebouw, wat het de gemeenschap kost of opbrengt, welke voorwaarden gesteld zijn etc. Doe maar even net alsof een WOB-verzoek is ingediend of Artikel 39 procedure is gevolgd EN DOE DAT VOORTAAN ALTIJD. Alleen dan komt het vertrouwen terug.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld