D66 Sliedrecht wil op oudjaarsdag op voorhand verbod op carbidschieten

SLIEDRECHT – D66 Sliedrecht vraagt het College van B & W zaterdag 21 november 2020 op voorhand het carbidschieten op oudjaarsdag in Sliedrecht te verbieden. “Aanleiding is het hoge aantal coronabesmettingen in Sliedrecht”, zegt fractievoorzitter René de Munck (D66). Ook is hij bang dat liefhebbers van carbidschieten zouden kunnen uitwijken naar Sliedrecht nu meerdere gemeenten de activiteit rond de jaarwisseling verbieden. 

In december 2018 en 2019 werd het carbidschieten toegestaan. Dat gebeurde op een locatie in Sliedrecht-Noord, op een parkeerplaats achter bronbad De Lockhorst, uitsluitend oudjaarsdag tussen 13.00 – 18.00 uur. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

D66 Sliedrecht hoopt dat meerdere politieke partijen in de gemeenteraad tegen zijn.

Coronabesmettingen
In het lijstje met Nederlandse gemeenten met de meeste besmettingen per 100 inwoners staat Sliedrecht in de periode van 14 t/m 20 november 2020 op de achtste plaats. Het gaat vooral om kerkelijke gemeenten waar de meeste besmettingen zijn. Plaats één wordt ingenomen door Urk, op plaats vier staat Hardinxveld-Giessendam en op de tiende plaats staat Alblasserdam. 

2 gedachten over “D66 Sliedrecht wil op oudjaarsdag op voorhand verbod op carbidschieten”

  1. Het ultieme feestje voor infantiel- zwakbegaafden moet blijkbaar links- of rechtsom ‘gepast’ doorgaan. Het is nu pas 21 november en men knalt er zo te horen in heel Sliedrecht reeds op los. De politie besluit blijkbaar echter tot nog een kop koffie te nuttigen op het bureau. On topic: D66 heeft in de coalitie paars ooit besloten toe te geven aan de vuurwerk- anarchie omdat men niet meer wist hoe te handhaven en daarna was het lange tijd toegestaan de gehele oudjaarsdag vuurwerk af te steken. Dat mag nu niet meer, maar dat valt blijkbaar zwaar bij betreffende recalcitrante eikeltjes: geef een kind dan ook een vinger en die wordt het gewoon de gehele hand te pakken.

  2. Gaan ze straks ook verbieden om met de auto te rijden met oud en nieuw ?
    En dat we alleen (milieu bewust)mogen fietsen??

    Alles verbieden werkt juist averechts maar daar gaan ze van zelf achterkomen

Plaats een reactie

*=Verplicht veld