Japans restaurant Oishi Fusion

Onafhankelijke boomtaxateur moet schade bepalen niet-toegestane kap

SLIEDRECHT – Een onafhankelijke boomtaxateur moet de omvang van de schade gaan bepalen van twee pluimessen in een speelvoorziening van de gemeente Sliedrecht gelegen aan de Baaneweer / Koningsweer. Dat heeft de gemeente Sliedrecht vrijdag 3 juli 2020 bekendgemaakt. ‘Eigenhandig snoeien aan bomen van de gemeente is niet toegestaan”, staat in een brief gericht aan een groot aantal bewoners aan de Baaneweer en Koningsweer, in de wijk Werenbuurt in Sliedrecht-West. 

Eén van de pluimessen. De ontdekking werd half mei 2020 gedaan bij de bomen in de speelvoorziening toen de gemeente een groenadoptie voor de locatie bespraken met initiatiefnemers. “De aanwezigen schrokken van forse snoei aan twee pluimessen”, schrijft de gemeente in de brief. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Volgens de gemeente Sliedrecht is de schade aan de bomen onherstelbaar. In de brief staat: “De toegepaste snoei heeft voor een blijvende, onevenwichtige kroon van de bomen gezorgd. De gemeente laat een onafhankelijke boomtaxateur de omvang van de schade bepalen.” In de praktijk is de kroon niet aangetast en hebben onbekenden takken aan de zijkant weggesnoeid.

Gesprek
De gemeente vindt het belangrijk dat het positieve initiatief hieronder niet lijdt. “Daarom wil zij graag in gesprek met omwonenden over het oplossen van deze situatie. Op basis daarvan bekijkt zij wat de best passende vervolgstappen zijn”, aldus de verantwoordelijk teammanager Beheer Openbare Ruimte in het schrijven. De bewoners die nu een brief hebben gehad, krijgen in augustus of september 2020 een uitnodiging van de gemeente Sliedrecht voor het genoemde gesprek.

3 gedachten over “Onafhankelijke boomtaxateur moet schade bepalen niet-toegestane kap”

  1. Voor dit soort reacties bestaat een gezegde. Iets met “beste stuurlui”.
    Intussen heeft de Gemeente Sliedrecht de afgelopen maanden bij herhaling aan de inwoners van Sliedrecht gevraagd om ideeën voor het groenbeleid voor de komende jaren in te sturen. Ik mag veronderstellen dat de beide schrijvers dat gedaan hebben.

  2. Helemaal mee eens.
    Mag zeker ter sprake worden gebracht dit oeverloze snoei- en boombeleid van de gemeente. Eerst driftig snoeien met flauwe ondersteuning voor natuurlijke noodzakelijkheid, daarna aan de bewoners van Sliedrecht vragen waar ze bomen willen hebben.

  3. Misschien kan die dan ook even adviseren over het algehele kansloze snoei- en boombeleid van de gemeente. Ruimte voor verbetering…
    Klinkt bijna als balk en splinter?!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld